Fırıncılara “Hijyen” eğitimi

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında Fethiye’de görev yapan fırın çalışanlarına yönelik Temel Hijyen Eğitimi düzenlendi.Fethiye Ticaret...

Fırıncılara “Hijyen” eğitimi

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında Fethiye’de görev yapan fırın çalışanlarına yönelik Temel Hijyen Eğitimi düzenlendi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programına yoğun ilgi oldu. Ticaret ve Sanayi Odası salonundaki seminerde Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek Hizmetleri Öğretmeni Sezgin Gündüz, ekmek fırınlarında çalışan personele hijyen konusunda dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Sezgin Gündüz sunumunda, “Hijyen hususunda insan faktörü çok önemli. Gıda üretimi konusunda siz hijyen konusunda ne kadar bilgiliyseniz, başarı çıtası da o kadar yüksek olmaktadır. Hijyende yüzde 100 başarıyı yakalamak çok zordur. Ülke olarak bu konuda büyük aşamalar kaydettik. Fethiye olarak da bu konuda öncü bir ilçe konumundayız” diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.