Fırıncılar Hijyen Eğitiminden geçti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliğinde Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odasınca düzenlenen Hijyen Eğitiminin açılışına Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Fırıncılar Hijyen Eğitiminden geçti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliğinde Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odasınca düzenlenen Hijyen Eğitiminin açılışına Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş.Fırat Erkal, ve Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal Özçelik de katıldı. Kavaklıdere,Yatağan, Ula ve Menteşede bulunan fırın sahibi ve çalışanlarından oluşan 200 kişiye Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Vangöl tarafından verilen eğitim kapsamında değişen mevzuat, yeni yasal düzenlemeler ve işyerinde uyulması gereken hijyen kuralları hakkında bilgiler verildi.

Eğitimin açılışında konuşan Muğla Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satan Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında düzenlenen protokolle ilimizde hijyen eğitimi verilmesi konusunda Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası yetkilendirilmiştir. Biz de bu yetkiye istinaden sizlere doğru bilgileri vermek, halkımızın sağlıklı gıda tüketimine katkıda bulunmak amacı ile bu eğitimi düzenledik. Eğitim çalışmasına gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim.

Benim sizlerden ricam hocamızın verdiği bilgileri dikkatle dinleyelim çünkü bu bilgiler bize çalışma hayatımızda önemli katkılar sunacaktır. Bizler Muğla Esnafı olarak gıda hijyeni konusunda bu güne kadar azami ölçüde dikkatliyiz ve bu konuda Türkiye ortalamasının da üzerindeyiz. Bu konuda göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı hepinize teşekkür eder işlerinizde başarılar dilerim” dedi.

Yaklaşık üç saat süren kursun ardından yapılan sınavı da başarı ile geçen fırıncılara Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası tarafından belgeleri verilecek.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.