Fırıncılar eğitiliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasında imzalanan protokol gereği Muğla ve ilçelerinde ekmek ve unlu...

Fırıncılar eğitiliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasında imzalanan protokol gereği Muğla ve ilçelerinde ekmek ve unlu mamullerde çalışan personele "Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" kapsamında hijyen eğitiminin ilki Ula ilçesinde yapıldı.

Ula Belediyesi Düğün Salonunda yapılan eğitim seminerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Besim Doğan, Ula Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman Kurnaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal Özçelik ve yaklaşık 200 fırın çalışanı katıldı. Seminer Muğla Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Sibel Erişti tarafından verildi.

Erişti, tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, taşınması, pazarlanması ile ilgili ve bu ürünün özellikleri 04.01.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği' kapsamında belirlendiğini söyledi. Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal Özçelik, seminere katımın şart olduğunu söylerken, “Ekmek, hijyen konusunda bilgili ve eğitimli personel tarafından taşınacak, muhafaza edilecek ve satışa sunulacaktır. Ekmeğin üretiminde satışında taşınmasında çalışan tüm personel hijyen konusunda eğitilecek. Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Mevzuatı, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, temizlik ve dezenfeksiyon, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, gıda enfeksiyon ve zehirlenmesi konuları çalışanlara detaylıca aktarıldı. Yaklaşık 200 çalışanın katıldığı eğitimler sonrasında, yapılan yazılı sınav ile başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacak. Sertifikalar 5 yıl süre ile geçerli olacak" dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.