Fırıncılar eğitiliyor

Yatağan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı işbirliğiyle fırın, ekmek dağıtım ve pazarlama bölümlerinde görevli personellere yönelik "Temel Gıda Hijyen" eğitimi...

Fırıncılar eğitiliyor

Yatağan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı işbirliğiyle fırın, ekmek dağıtım ve pazarlama bölümlerinde görevli personellere yönelik "Temel Gıda Hijyen" eğitimi düzenlendi.

Eğitim, Muğla Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Sevilay Kiraz, Yatağan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Aynur Kandemir, Osman Akçalık, Serkan Geçkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ile Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Yatağan Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Saime Küpeli tarafından Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda, katılımcılara hijyen konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında verilen eğitimin ardından yazılı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan katılımcılara, 5 yıl süre ile geçerli olacak "Hijyen Eğitimi Belgesi" verileceği bildirildi.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Eğitimin başarılı ve verimli geçmesi, standart bir programa bağlanması, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de uygulamada birlikteliğin sağlanması, protokol hükümlerine uyulması, eğitimin odalarla işbirliği içinde yapılması halinde de işin takip, kontrol ve disiplin içerisinde yürütülmesinden, birliğimiz başkanlığının sorumluluğunda gerçekleştirileceğinden, Gıda Hijyen Eğitiminin, Merkez İlçe ve İlçelerimizde Birliğimiz Başkanlığına bağlı İlgili Meslek Kuruluşlarımız ile işbirliğinde düzenlenmesi hususunda Yönetim Kurulumuz karar almış olup; Temel Gıda Hijyeni eğitimleri Merkez İlçe olmak üzere tüm ilçelerimizde, gerçekleştiriliyor” dedi.

Yatağan Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kuzu; ise  “Bizler gıda üretimi yapan kişiler olarak hijyene dikkat etmeliyiz. Hijyen konusu hem bizim için hem de halkımız için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.