Fırıncılar belgelerini aldılar

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen; Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından koordine edilen fırıncılara yönelik hijyen eğitimi tamamlandı....

Fırıncılar belgelerini aldılar

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen; Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından koordine edilen fırıncılara yönelik hijyen eğitimi tamamlandı. Ekmek üretimi, dağıtımı ve satışındaki personele görevliler tarafından çeşitli bilgilerin aktarıldığı toplantı; geniş bir katılımla Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında düzenlenen 3 saatlik eğitim çalışması sonunda sınav yapıldı. 100 üzerinden 70 ve üstü not alan fırın işletmecileri ve personeli sertifika almaya hak kazandılar. 18 İşveren dahil olmak üzere toplam 140 fırın yöneticisi ve çalışanı; Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden verilen hijyen eğitimi belgesini aldılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir “1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Gıda Kodeksi’ne göre fırın işletmecileri ve personelin hijyen eğitiminden geçmesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bu çalışma market ve bakkallar için de uygulanacak. Bu eğitimde 140 kişi sertifika almaya hak kazandı” dedi. Soydemir, “Bu eğitimde katılımcılara gıda zehirlenmesi ve hijyen eğitimi konusunda bilgiler aktarıldı" diyerek sınavda başarılı olan fırın yöneticileri ve çalışanlarına sertifikalarını yöneticilerle birlikte verdi.

Yapılan eğitim çalışması hakkında düşüncelerini aktaran Fırın İşletmecisi Mustafa Yılmaz, “Bu eğitim çalışmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler için faydalı bir çalışma oldu. Sınav sonunda sertifika almaya hak kazandık. İşyerimizin, çalışanımızın ve makinelerimizin temizliğini belgelendirmiş olduk” diye konuştu.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.