Final’den sınav öncesi Altın Kurallar

Final Dershanesi Muğla Şubesi yaklaşan üniversite sınavları öncesi sınav stresi ile baş etmenin yöntemleri, sınav öncesi , sınav sırasında ve sonrasında nelere dikkat edilmeli, gibi konularda altın değerinde önemli bilgiler...

Final’den sınav öncesi Altın Kurallar

Final Dershanesi Muğla Şubesi yaklaşan üniversite sınavları öncesi sınav stresi ile baş etmenin yöntemleri, sınav öncesi , sınav sırasında ve sonrasında nelere dikkat edilmeli, gibi konularda altın değerinde önemli bilgiler ve önerilerde bulundu.

Final Dershanesi Müdürü Ali Coşkun, “Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Muğla’da da bize emanet edilen canımız, her şeyimiz olan gençlerimizle 8 aydır YGS ye hazırlık yaptık. Onların umutlarını, sıkıntılarını ve gayretlerini paylaştık Aylardır sabırla YGS ve LYS ‘ ye  hazırlanan ve başarıdan başka bir şey düşünmeyen öğrencilerin YGS’ de emeklerinin karşılığını aldığını görmek bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır “dedi.

Sınav öncesi öğrencilerin yaşayacağı sıkıntılar ve çözüm yollarını anlatan Coşkun, “ Birçok öğrenci ; kaygı ve stres hisseder, yanlış yapılan her soru büyütülür, eksiğinin çok olduğunu düşünür, şimdiye kadar bir şey yapmadığını hisseder, yaptığı doğruları görmezden gelir. En önemli neden ise yorgunluk.

Peki çözüm nedir? Çözüm yine sizsiniz. Büyütmeyin gözünüzde, abartmayın; sınavı bir savaş gibi görmeyin. Moralli, inançlı girin. Senin psikolojin nasılsa sınavda öyle olacaktır. Ayrıca şu da var; YGS önemli fakat üniversiteye girişte tam belirleyici de değil!” diye konuştu.

Coşkun, öğrencilerin sınav öncesi, sırası ve sonrasında dikkat etmeleri gereken konuları ise şu başlıklarda topladı:

 Sınava bir iki gün kala tavsiyeler:

Deneme sınavı sonrasında yanlışlarınızı analiz edin ve sadece yapamadığınız soruların üzerinde durun. Denemelerdeki sınav stratejinizi netleştirin (eğer hala değişkenlik gösteriyorsa) Geçmiş yılların sınav sorularını çözmediyseniz son y çözün. Deneme sınavlarını ciddiye alın bunlar son provalar; denemelere girerken gerçek sınav gibi düşünerek girin. Hatırlatma kağıtlarınızı ve notlarınızı gözden geçirin. Son çalışmalarınız tamamen pratiğe yönelik olsun. Sınava 1-2 gün kala yeni şeyler öğrenmeye çalışmayın. Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durun.Sınavdan bir önceki gün kesinlikle ders  çalışmayın.Sınava gireceğiniz okulu, sınıfı, sırayı önceden görün mümkünse salondaki yerinize oturun.

Sınav Gecesi:

Sınavla ilgili konuşmayın. Ağır yemeklerden kaçının. Erken yatmaya çalışın, eğer çok geç yatıyorsanız erken saate çekmeye çalışın. Sınava götüreceklerinizi hazırlayın. Çay, kahve gibi içecekler sizi etkiliyorsa almamaya çalışın. Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın.

Sınav Sabahı:

Sınavın başlayış saatini ve sabah hazırlığını  dikkate alarak biraz erken uyanın. Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapmaya çalışın, kahvaltı alışkanlığınız olmayabilir ama ortalama saat 13.00’ e kadar aç kalacağınızı unutmayın. Yola erken çıkmaya çalışın (trafik yoğun olacaktır) Sınava götüreceğiniz belgeleri kontrol edin, bunlar sınav giriş belgeniz ve kimlik kartınız. Sınavda kullanacağınız kalem silgi ve kalem açacağı size verilecek. Yanınıza cep telefonu, hesap makinesi, saat gibi elektronik cihazlar almayın. Ancak şeffaf pet şişe de su götürebilirsiniz.

Sınav Sonrası:

Sınav sonrasında 1 hafta süren YGS yorumları yapmak; sınav sonrasında 1 ay sonuçları beklemek yanlış. Bu yüzden biraz dinlendikten sonra (en fazla 1-2 gün) toparlanıp LYS çalışmalarına kaldığınız yerden devam edin. YGS sadece bir baraj sınavdır unutmayın. Ne kadar iyi bir puan alırsak o kadar avantaj elde ederiz. Ama asıl hedefimiz LYS olmalıdır.

YGS sonrası her bir öğrencimizin hedeflerine bir adım daha yaklaşması dileğiyle..”

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.