Final’den öğrencilere 10 altın öneri

Yarın yapılacak olan YGS öncesi Muğla’nın köklü ve deneyimli eğitim kurumlarından birisi olan Final Dergisi Dershaneleri’nden sınava girecek olan adaylara başarı dilenirken, sınav öncesi, sırası ve sonrasında 10 altın öneri...

Final’den öğrencilere 10 altın öneri

Yarın yapılacak olan YGS öncesi Muğla’nın köklü ve deneyimli eğitim kurumlarından birisi olan Final Dergisi Dershaneleri’nden sınava girecek olan adaylara başarı dilenirken, sınav öncesi, sırası ve sonrasında 10 altın öneri verildi.

Final Dergisi Dershanesi adına bu doğrultuda açıklama yapan Final Eğitim Kurumları Temsilcisi Ali Coşkun şunları söyledi:

“Sevgili gençler, öncelikle unutulmaması gereken en önemli şey; kaygı belli düzeyde yaşandığı taktirde motive edicidir. Her şeyin fazlası insana nasıl zarar veriyorsa kaygının da fazlası zarar verici olabilir. YGS öncesi bu duygu durumunu kontrol etmeniz için işte size 10 altın öneri;

-Sınav yerinizi önceden ziyaret edin. Çünkü bu sınav sırasında kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olacaktır. Arkadaşlarınızla sınav hakkında konuşmayın ve sınavın iyi geçeceğini hayal ederek kendi kendinizi cesaretlendirin.

 -Sınav giriş belgenizi ve kimliğiniz yanınızda olmadan sınava alınamayacağınızdan şimdiden bu belgeleri kontrol ediniz.

-Sınava aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle; yanınıza şeffaf pet şişede su haricinde bir şey almayarak gidiniz .Çünkü sınavda kullanacağınız kalem, kalemtıraş, silgi peçete ve şeker ÖSYM tarafından verilecektir.

 -Sınavdan bir gün önce; sevdiğiniz etkinlikleri yapıp, sevdiğiniz kişilerle vakit geçirin. Akşam normal bir yemek yiyip, yatmadan ılık bir duş  alarak, alıştığınız saatte uyumaya çekilin, gergin olduğunuz için uyumakta zorluk çekebilirsiniz. Uykuyla mücadele etmeyin nasılsa uyuyacaksınız. Ki uyumasanız bile bir günlük uykusuzluk sizin sınav başarınızı olumsuz etkilemeyecektir.

-Sınav sabahı; kahvaltı alışkanlıklarınız dışına çıkmayın. Abartmadan güçlü bir kahvaltı yapın. Sınav yerine giderken evden yolda geçireceğiniz zamanı ve trafiğin de yoğun olabileceği ihtimalini göz önüne alarak erken çıkın. Saat 09:15 te sınava gireceğiniz binanın önünde hazır bulunabilecek şekilde davranın.

 -Sınav esnasında; ilk başta belli bir düzeyde gerginlik yaşamanız normaldir. Sınava başlamadan önce birkaç derin nefes alın ve yavaşça bırakın. Rahatladıktan sonra yönergeyi dikkatlice okuyarak uyarıları dikkate alın. Dikkatinizin dağıldığını hissettiğiniz anda, kaleminizi bırakın, gözlerinizi kapatın ve derin nefes alıp rahatlayın.

-Arkadaşlarınızla sınav hakkında konuşmayın ve sınavın iyi geçeceğini hayal ederek kendi kendinizi cesaretlendirin. Bilmediklerinize değil, bildiklerinize odaklanın.

 -Sınav esnasında soru kökünü iyice anlayın ve sadece sorunun sizden istediğini verin. İlk okuduğunuz şık size doğru gelebilir ama siz yine de tüm seçenekleri de görün. Genelde ilk aklınıza gelen doğrudur. Eğer sorunun cevabından eminseniz ilk işaretlediğiniz seçeneği silmeyin. Sınav süresini sonuna kadar kullanarak tüm soruları çözmeye çalışın.                 Sınav değerlendirme ölçeğinin  % 10 u çok kolay,%20 si kolay,%40 ı normal,%20 si zor ve % 10 u da eleyici sorulardan oluşmaktadır. Bundan dolayı sınavda zorlandığınız soru ile karşılaşırsanız diğer sorulara geçiniz.  Turlama tekniğiyle tüm soruları tarayarak eleyici soruları sona bırakınız. Bilmediklerinize değil, bildiklerinize odaklanın.

-Sınav görevlilerinin yalnızca sizi kontrol etmek ve düzeni sağlamak için değil aynı zamanda oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumda size yardım etmek üzere orada bulunduklarını unutmayın.

-Sınavın bir ölüm kalım savaşı olmadığı bilinciyle hareket ederek kendinize güvenin. Başarı dileklerimizle.”

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.