Final Lisesi açılıyor

Final Dergisi Dershaneleri bundan böyle Final Lisesi’ne dönüştürülüyor. Final Dergisi Dershaneleri’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığı özel okula dönüşüm başvurusu 2 Mart 2015 tarihi itibariyle onay görürken, Final...

Final Lisesi açılıyor

Final Dergisi Dershaneleri bundan böyle Final Lisesi’ne dönüştürülüyor. Final Dergisi Dershaneleri’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığı özel okula dönüşüm başvurusu 2 Mart 2015 tarihi itibariyle onay görürken, Final Eğitim Kurumları 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Final Lisesi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlenen Final Muğla Şubesi Yöneticisi Ali Coşkun, 1980 yılında dershane ile başlayan eğitim çalışmalarının bugün gelinen noktada 216 dershane ve 27 okul, 7 bini aşkın çalışan ve 200 bini aşkın öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi.

35 yılda eğitimde destan yazdıklarını ve bu destanın yepyeni bir ruhla devam ettiğini ifade eden Ali Coşkun, “Final Liseleri açılıyor. Ülkemize ve Muğla’mıza hayırlı olsun. Dershanemizin Özel Final Lisesi’ne dönüşümü başvurusunu yaparak 2 Mart itibariyle bakanlıktan olumlu cevap alınmıştır” dedi.

Kontenjan sınırlı

Bundan sonraki eğitim çalışmalarında öğrencilerinin okul ve sınav başarısı odaklı çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Coşkun, “Özel Final Lisesi’ne 9, 10, 11 ve 12. sınıflardan öğrenci alacağız. Herhangi bir sınıfın kontenjanı, toplam kontenjanın yüzde 30’unu geçemeyecek kuralı olduğundan kontenjanımız sınırlı olacak. Biz 250 ila 300 öğrenciye hizmet vermek istiyoruz. Daha fazla öğrenci almayacağız. Bu nedenle velilerimizi Final’in başarı geleneğinden yararlanmaları için kurumumuza davet ediyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz ayrıcalıklı eğitim alacaklar”

Özel Final Lisesi’nde hafta içi çalışmalarının yanında Cumartesi günleri de çalışma izni alarak öğrencilere kurs açacaklarını ifade eden Final Muğla Yöneticisi Ali Coşkun, “Pazar günleri tatil olacak. Öğrencilerimiz Final liselerinde ayrıcalıklı eğitim alacaklar. Özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefine yönelmiş, kendisiyle barışık, çevresine duyarlı, sağlıklı, ülkesini seven, tarihine saygılı, Atatürkçü, çalışkan bir gençlik yetiştireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.

2020’de Final Kampüsü

2015-2016 eğitim-öğretim yılına hazır olduklarını belirten Ali Coşkun, yayın üretimlerini tamamladıklarını, Mayıs ayı itibariyle kitapların hediye edilmeye başlayacağını duyurdu.

Bazı branşların zorunlu olduğu için mevcut öğretmen kadrosunun yanında birkaç branş öğretmeni ile kadrolarını güçlendireceklerini kaydeden Coşkun, 2020 yılından itibaren Muğla’da oluşturacakları Final Kampüsündeki okulda hizmet vereceklerini, o tarihe kadar ise, bugüne kadar Final Dershanesi Muğla Şubesi olarak hizmet verdikleri mevcut mekanda eğitime devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu haber toplam 628 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.