Film seti Tlos’a taşındı

Ünlü aktör Russell Crowe, Fethiye'de devam eden “The Water Diviner” filminin çekimlerini Kayaköy'den sonra Seydikemer ilçesine bağlı Yaka köyündeki antik Tlos kentine taşıdı.MÖ 5. yüzyıla dayanan geçmişe sahip Likya'nın...

Film seti Tlos’a taşındı

Ünlü aktör Russell Crowe, Fethiye'de devam eden “The Water Diviner” filminin çekimlerini Kayaköy'den sonra Seydikemer ilçesine bağlı Yaka köyündeki antik Tlos kentine taşıdı.

MÖ 5. yüzyıla dayanan geçmişe sahip Likya'nın en önemli yerleşimlerinden biri olan Tlos antik kenti, Fethiye ilçesine yaklaşık 42 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Russell Crowe, Çanakkale Savaşı sırasında kaybolan oğlunu bulmak için Anadolu'ya gelen Avustralyalı bir çiftçiyi canlandırdığı “The Water Diviner”ın çekimlerine Yaka köyündeki Tlos antik kentinde devam ediyor. Baba-oğulun kavuşma sahnelerinin Kayaköy'de çekilmesinin ardından, antik Tlos kentinde baba ve oğlun yaşamını yansıtan sahneler çekildi.

Russell Crowe'un yönetmenliğini de üstlendiği “The Water Diviner”ın çekimlerini Yaka köyü halkı uzaktan ilgiyle izlerken, çekimler sırasında köy yolu zaman zaman trafiğe kapatılıyor.

Özel güvenlik görevlilerinin Yaka köyünde 180 çalışanın cep telefonlarını toplattığı ve kesinlikle setten görüntü aldırmadığı öğrenildi. Kentin değişik yerlerinde yapılan çekimlerden çok mutlu olan Oscarlı aktör Russel Crowe’nin settekilerle sık sık şakalaştığı öğrenildi. Köy sakinlerinin görebilmek için yoğun çaba sarf ettiği ünlü oyuncu, sete kadar özel ciple geliyor. Crowe, atlı sahnelerde ise zaman zaman dublör kullanıyor.

Öte yandan Crowe'un canlandırdığı çiftçinin oğlunu canlandıran Ryan Corr semazen kostümüyle objektife yansırken, film ekibinin tamamı antik Tlos kenti stadyumunda çektirdiği fotoğraf karesine Russel Crowe girmedi. Filmin Fethiye merkezde çekimleri de önümüzdeki günlerde yapılacak.

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.