“Fikrimiz İçin Cezalandırıldık”

Ak Parti Muğla İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen eski Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, AK Parti’den ihraç edilmesinin ardından Merkez Disiplin Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine, disiplin kurulunun...

“Fikrimiz İçin Cezalandırıldık”

Ak Parti Muğla İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen eski Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, AK Parti’den ihraç edilmesinin ardından Merkez Disiplin Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine, disiplin kurulunun aldığı son karar tarafına tebliğ edildi. Karar doğrultusunda 15 Aralık 2020 tarihinden itibaren parti içerisindeki bütün haklarını tekrar kazandığını açıklayan Kayacık, “Tekrar seçme ve seçilme hakkımı kullanma hakkı bana verilmiş oluyor. Muğla AK Parti’ye tekrardan demokrasi gelmiş oluyor” dedi.

Milli sporcu, eski Güreş Federasyonu Başkanı, eski milletvekili, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Başkan Yardımcısı ve son olarak Vakıfbank Yönetim Kuruluna getirilen Hamza Yerlikaya’ya yönelik kendi sosyal medya hesabından eleştirel bir paylaşımda bulunan ve geçtiğimiz günlerde AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu tarafından il disiplin kuruluna sevk edilen eski Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık partiden ihraç edilmişti. Bunun üzerine Kayacık, Merkez Disiplin Kurulu'na yaptığı itirazda bulunmuştu.

Merkez Disiplin Kurulu'na yapılan itiraz üzerine, disiplin kurulunun aldığı son karar eski Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık tarafına tebliğ edildi.

Kayacık, konuya ilişkin değerlendirme yapmak ve kamuoyu ile paylaşmak adına basın açıklaması gerçekleştirdi.

Atatürk’ün ve devrimlerin açtığı yoldan asla ayrılmayacağının altına çizen Yusuf Kayacık şu ifadelere yer verdi:

15 Haziran tarihinde bir tweet atarak, güreşçi Hamza Yerlikaya’nın bir bankanın yönetim kuruluna atanmasının doğru olmadığını belirtmiştim. Hakkımızda Kızılay soruşturma açarak, başkanı olduğum Kızılay yönetim kurulundan almışlardı. Bununla ilgili itiraz etmedik, çünkü Kızılay’ın mevcut genel başkanıyla çalışmamız mümkün değildi. Tekrardan oraya dönmenin bir anlamı yoktu. Aslında oraya da itiraz etsek oradan da bizim haklı çıkacağımız belli. Çünkü, ortada bir suç unsuru olmadığını sadece fikrimiz için cezalandırıldığımızı o zamanda söylemiştik şimdide söylemeye devam ediyorum, bir adım geri atmadan duruşumuzu hiç bozmadan hiç kimseye boyun eğmeden yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bütün Muğlalılar bunu böyle bilsinler. Hiçbir zaman yaptığım hiçbir şeyden pişman olmadım. Doğru bildiğim yoldan, doğru bildiğim şekilde çalışmaya devam ettim devam edeceğim.”

İhraç edilmesinin ardından yaşadığı süreci kendine inanarak ve güvenerek atlattığını söyleyen Kayacık 2 milletvekiline son derecece kırgın olduğunu belirtti.

“YUSUF KAYACIK GİBİ BİR ADAMI BU PARTİDEN SUDAN SEBEPLERLE ATAMAZSINIZ”

 “Genel merkezdeki ahbap çavuş ilişkileri ile bir makama gelerek, Yusuf Kayacık gibi bir adamı bu partiden sudan sebeplerle atamazsınız” diyen Kayacık konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Aldığım siyasi düstur gereği siyaseti tabanla yaparım. Partinin sahibi genel merkez değildir. Üyedir, delegedir, mahalle başkanlarıdır, mahalle yöneticileridir, yönetim kurullarıdır, beldelerdir, kadın kollarıdır, gençlik kollarıdır. Onların olurunu almadan gelinen hiçbir makamın gözümde nazaran itibarı yoktur. Ben o yüzden bu süreci sadece inanarak sadece adalete inanarak, kendime güvenerek hiç kimseyi aramadan yardım istemeden atlattım.

Beni 2 milletvekilim aramadı, sadece 1 ilçe başkanı aradı. Milletvekillerime son derece kırgınım. Ne dostum olan içişleri bakanımızı aradım nede milletvekillerimizi arayıp yardım istedim. Bugün geldiğimiz noktada sadece kendime güvendiğim için yanlış bir şey yapmadığım için göğsümü gere gere yürüdüm.”

“MUĞLA’ DA ADAM VAR”

İki ay geçici ihraç cezası verilmesinin uygun görüldüğünü ve 15 Aralık 2020 tarihinden itibaren parti içerisindeki bütün haklarını tekrar kazandığını dile getiren Yusuf Kayacık Muğlalılara seslenerek konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Aydın’a teşekkür etmek istiyorum. Menteşe ilçe üyesi Yusuf Kayacık sosyal medya paylaşımları yerel gazetelerde çıkan röportaj ve demeçlerinin nedeniyle tüzüğün 117ye 7inci maddesi gereğiyle il disiplin kurulunun vermiş olduğu hakkında verilen kesin ihraç cezasının tüzüğün maddesiyle benimle ilgi ve alakası olmadığını önceki röportajlarımda defalarca söyledim. Bu arada il disiplin kurulu üyelerinin yetersiz olduğunu il disiplin kurulunun bu işten anlamadıklarını da söylemiştim. Tüzüğün 111e 15. Maddesi gereği il disiplin kurulu tarafından bozularak tüzüğümüzün 116ya 2. Maddesince 2 ay geçici ihraç cezası verilmesi uygun görülmüştür denmektedir. Bu bağlamda 15 Kasım 2020 tarihinde alınan bu karar doğrultusunda 15 Aralık 2020 tarihinden itibaren parti içerisindeki bütün haklarını tekrar kazanış oluyorum. Tekrar seçme ve seçilme hakkımı kullanma hakkı bana verilmiş oluyor. Muğla AK Parti’ye tekrardan demokrasi gelmiş oluyor. Ben bir kez daha disiplin kuruluna, başkanına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Ve bütün Muğla’nın tekrar şunu bilmesini istiyorum. Muğla’ da adam var.”

HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.