FETÖ’cüler kaçmaya çalışırken yakalandı

Rodos Adası'na kaçmak için tekne bekleyen 8 FETÖ'cü gizlendikleri ormanlık alanda yakalandı. Ayrıca bir firari FETÖ’cü de Milas’ta yakalandı.Marmaris ilçesinde haklarında yakalama kararı bulunan 8 FETÖ/PDY şüphelisi, deniz...

FETÖ’cüler kaçmaya çalışırken yakalandı

Rodos Adası'na kaçmak için tekne bekleyen 8 FETÖ'cü gizlendikleri ormanlık alanda yakalandı. Ayrıca bir firari FETÖ’cü de Milas’ta yakalandı.

Marmaris ilçesinde haklarında yakalama kararı bulunan 8 FETÖ/PDY şüphelisi, deniz yoluyla Yunanistan’ın Rodos Adası'na kaçmaya çalışırken saklandıkları ormanlık alanda yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; gece saatlerinde Marmaris’in İçmeler Mahallesi sahilinde şüpheli kişilerin dolaştığını fark eden vatandaşlar durumu güvenlik güçlerine ihbar etti. Deniz ve karadan önlem alan polis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin düzenlediği ortak operasyonda Yunanistan’ın Rodos Adası'na kaçmak için sahilde tekne bekleyen 8 FETÖ/PDY şüphelisi, saklandıkları ormanlık alanda yakalandı.

Haklarında yakalama kararı bulunan bir komiser yardımcısı, bir öğretmen, kamu görevlisi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Marmaris Devlet Hastanesine getirildi. Eşleri ve 13 yaşındaki bir çocuğun da aralarında bulunduğu şüpheliler, sorgulanmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne getirildi. Gözaltındaki kamu görevlilerinin KHK ile daha önceden meslekten ihraç edildikleri öğrenildi.

Öte yandan; Milas ilçesinde, FETÖ’nün yönetim kadrosunda yer aldığı gerekçesiyle 9 aydır firari olarak aranan İlker D. yakalandı.

Milas’ta Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) yönetim kadrosunda yer aldığı öne sürülen ve yapılan soruşturma kapsamında ağustos ayından bu yana firari olarak aranılan İlker D. yakalandı.

Ağustos ayında gerçekleştirilen operasyon öncesi firar eden ve Milas’ta bir elektrik işletmecisi olan İlker D.’nin, Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından ilçe merkezinde bulunan bir evde saklandığı tespit edildi.

Polis ekiplerince yapılan operasyonda İlker D., saklandığı evde yakalandı. Sanık İlker D., sağlık kontrolü işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.(İHA)

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.