FETÖ üyelerini yurt dışına kaçırdıkları iddia edilen 5 şüpheli yakalandı

Muğla merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin yurt dışına çıkışına yardım ettiği iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı.Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı...

 FETÖ üyelerini yurt dışına kaçırdıkları iddia edilen 5 şüpheli yakalandı
Muğla merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin yurt dışına çıkışına yardım ettiği iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği (GİM) ekiplerince, FETÖ/PDY üyelerine yardım ve yataklık yapanlara yönelik çalışma başlatıldı.

İki yıl önce Göcek Mahallesi'nden 15 FETÖ/PDY iltisaklı kişinin illegal yollarla yurt dışına çıkış yaptığı bilgisi üzerine ekipler, bölgede bulunan kameralara ait 180 saattik görüntü inceledi. Yapılan çalışmaların ardından aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 15 FETÖ/PDY iltisaklı kişiyi yurt dışına kaçıran 5 şüpheli belirlendi.

Muğla, Niğde ve Eskişehir'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla İ.T, R.Ç, B.G, B,B. ve H.T. gözaltına alındı.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla 3 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, 2 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.