Fethiye’ye Deniz Ambulansı

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Fethiye toplantısı öncesi Kaymakam Ekrem Çalık’ı ziyaret etti. Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak ile birlikte Fethiye...

Fethiye’ye Deniz Ambulansı

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Fethiye toplantısı öncesi Kaymakam Ekrem Çalık’ı ziyaret etti. Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak ile birlikte Fethiye Kaymakamı Ekrem çalık’ı ziyaret eden Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin “Muğla’da göreve başladıktan sonra ilçelerdeki Sağlık Müdürlükleri ile çeşitli toplantılar düzenliyoruz. İlçeler arası paylaşım, bilgi akışı ve birbirleri tanıma adına yapmış olduğumuz toplantının birisini de Fethiye’de yapıyoruz. Bu amaçla Fethiye’ye geldik. Gelmişken de Kaymakamımızı ziyaret etmek istedik. Sağlık açısından ilçenin sorunları veya önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunuyoruz. İlçeler arasında uyumu sağlamak, birbirleriyle bağlantıları güçlendirmek, sağlık anlamında ortak çalışmalar yapmak için bu tür toplantılarımız devam edecek” dedi.

Ödenek bekleniyor

Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisin yetersiz olması ve genişletme çalışmaları konusunda yapılan çalışmaları değerlendiren Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, projenin hazır olduğunu, ödenek beklediklerini söyledi.Tekin Cihan açıklamasında; “Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servis genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği gibi oldukça külfetli bir iş. Projeler hazırlandı. Sağlık Bakanlığımıza sunuldu, onay alındı ama ödenek sıkıntısı ile karşı karşıyayız. Yazışmalarımız devam ediyor. Proje hazır, maliyetli olduğu için Bakanlıktan ödenek bekliyoruz. Ödenek çıkması halinde hemen çalışmalar başlayacak. Konunun takipçisiyiz. Sürekli Bakanlığımız ile görüşmelerimiz sürüyor. Umarım en kısa sürede bu konuyu aşarız” şeklinde konuştu.

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, özellikle yaz aylarında turizm sezonu boyunca ihtiyaç olacak deniz ambulansı konusunda açıklamalarda bulundu. Tekin 2013 yılı içerisinde bir adet deniz ambulansının Muğla’ya ayrıldığını söyledi. Tekin, “Genel Müdürlüğümüz ile sürekli istişarede bulunuyoruz. Bakanımızın sağlık konusunda son zamanlarda yapmış olduğu çalışmalar ortadadır. Mesela 2 adet deniz hastanesi projesi bile var. Biz de 2013 yılı içerisinde Muğla’ya bir adet deniz ambulansı konuşlandırma sözü aldık. Aslında bir adet Fethiye’ye, bir adette Marmaris için alınması gerekiyor. İleriki zamanlarda bir adet daha almak için çalışmalar yapacağız. Şu an Bodrum’da bir adet var. Bakanlığımız ile sürekli görüşmeler yapıyoruz. Bu yıl içerisinde bu konuda kesin söz aldık. 2013 yılı içerisinde Muğla’ya bir adet deniz ambulansı alınacak. Bunun müjdesini verebilirim” dedi.

“400 yataklı hastane istiyoruz”

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’in ziyaretinden dolayı teşekkür eden Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, fikir alış verişi sırasında bazı isteklerde bulundu. Çalık; “Fethiye’ye 400 yataklı Devlet Hastanesi istiyoruz. Fethiye özellikle yaz aylarında yerli yabancı oldukça fazla nüfus almaktadır. Son zamanlarda sağlık ve eğitim alanında yapılan çalışmaları taktir ile karşılıyoruz. Bu nedenle aşırı nüfus sağlık konusunda Fethiye Devlet Hastanesi taleplere yeterince cevap verememektedir. Düşüncemiz 400 yataklı bir Bölge Devlet Hastanesi yapılması yönündedir. Şayet yapılırsa özellikle turizmin üçte birini karşılayan Çalış Bölgesi için mevcut hastanenin Turizm Hastanesi olarak değerlendirilmesidir. Bu 100. yıl programı içerisine dahil edilebilir. Biz ön çalışmalarımızı yaptık. Şu an 2 bölge tespiti yapıldı. Hazineye ait yerlerdir bu yerler. Yer konusunda sıkıntımız bulunmamaktadır. Mesela bu Seydikemer ile Fethiye arasında bir yerde veya Değirmenbaşı Kampüs alanı civarında olabilir. Bunun dışında var olan hizmetlerin daha da iyileştirmesi için yapılan toplantılar için başarılar diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.