Fethiye’nin Kentsel Dönüşüm bölgeleri tartışıldı

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında Fethiye’nin kentsel dönüşüm bölgeleri görüşüldü.Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak gerekli...

Fethiye’nin Kentsel Dönüşüm bölgeleri tartışıldı

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında Fethiye’nin kentsel dönüşüm bölgeleri görüşüldü.

Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak gerekli inceleme ve araştırmanın yapılabilmesi için imar komisyonuna havale edilen afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanuna istinaden şehirlerin modernleştirilmesi ve insan hayatını tehdit edecek risklerden arındıracak şekilde yaşanabilir şehirler oluşturulması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Valiliği ve ilçe dahilindeki belediyelerin işbirliğinde öncelikle afetlerden azami zarar görebilecek alan ve bölgelerin araştırılarak bu alanlardan kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenebilecek bölgelerin tespiti görüşüldü. İmar komisyonunun aldığı kararı aktaran Komisyon Başkanı Mustafa Şenol, bu konuda uzman görüşü alınması gerektiğini ifade etti.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş, “Sivil toplum kuruluşları ile bu konuda görüşmeler yaptık. Bakanlık düzeyinde bu tür bir çalışmanın yapılması faydalı” dedi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Muhittin Kayabaş da, belediye imkanları veya hizmet satın alımı ile bu işin yapılabileceğini kaydetti. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Veli Pabuşçu da, “Uzmanlar tarafından yürütülecek bu çalışmaya belediye olarak destek verilebilir. Kamu binaları özellikle de okulların deprem risk analiz raporu hazırlanabilir. Risk alınacak bölümleri de genel yönetimlere bırakalım” şeklinde konuştu.

Bu madde oybirliği ile kabul edildi.  Toplantıda ayrıca ilçeye yapılacak yatırımlar ve hizmetlerin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesine istinaden kesinleşmiş bir önceki bütçe gelirlerinin yüzde 10’u kadar ilgili bankalardan kredi kullanılması ve esaslara uygun olarak borçlanılması ve bu konuda belediye başkanına yetki verilmesi gündem dışı olarak görüşüldü. 4 milyon 600 bin TL’lik kredi kullanımı için oy çokluğu ile Başkan Saatcı’ya yetki verildi.

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.