Fethiye’nin imar sorunu Ankara’da

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan başkanlığındaki heyet 1/1000 Ölçekli İmar Plan Notlarından kaynaklanan sorunları Ankara’ya taşıdı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya...

Fethiye’nin imar sorunu Ankara’da

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan başkanlığındaki heyet 1/1000 Ölçekli İmar Plan Notlarından kaynaklanan sorunları Ankara’ya taşıdı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya sorunun çözümü konusunda iyi yaklaşım gösterirken, sıkıntıları her yönüyle değerlendireceklerini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revize edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notları 12 Ocak 2015 tarihinde askıya çıktı. Plan notlarının askıya çıktığı tarihten önce inşaata başlamak için belediyeye başvuran inşaat ruhsatlarının da durmasına neden oldu. Belediyede işlemleri devam eden inşaat ruhsatlarının da durması Fethiye’de inşaat sektörünü olumsuz etkiledi.

Fethiye’de inşaat durdu

1/1000 ölçeli uygulama imar planı notlarının 12 Ocak 2015’de yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlayacak yeni inşaatlar eski plan notlarına göre projeleri hazırlanmış olması nedeniyle inşaatlara başlanamadı. Yeni plan notları mevcut plan hükümlerini sınırlandırıyor olması ve 12 Ocak 2015 tarihinden önce belediyeye inşaata başlamak için yapılan başvuruların kabul edilmemesi, başta arsa sahibi ve müteahhitler olmak üzere inşaat sektörünün tüm taraflarını olumsuz etkiledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Taahhüt Gurubu üyesi müteahhitlerin talebi üzerine FTSO’nun öncülüğünde taraflar bir araya geldi. İki ayrı toplantı düzenlendi. Toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği, müteahhitler, şehir plancıları, FTSO 5 nolu meslek komitesi üyeleri katıldı. Yapılan toplantılarda; 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notlarının yeni yapılacak olan inşaatlara etkileri ele alındı. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan temsilciler, FTSO başkanlığında bir heyet oluşturularak konunun Ankara nezdinde de görüşülmesi kararını verdi.

Sorun İyimaya’ya iletildi

FTSO Başkanı Akif Arıcan, 1/1000 Ölçekli İmar Plan Notlarının uygulanmasında Fethiye’de yaşanan sorunları Tabiat Varlıklarını Korumu Genel Müdürü Osman İyimaya’ya iletti. Yapılan toplantılarda alınan karar sonucu; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, 5 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Metin Sevinç ve Şehir ve Bölge Plancısı Ercan Çınaroğlu, Ankara’da Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları ile görüştü. Yapılan görüşmelerin gündeminde Fethiye’de uygulanmak üzere onaylanan 1/1000 ölçekli imar planı notlarının uygulanmasında esneklik tanınması istendi ve oda olarak yapılan toplantılar sonucu ortaya çıkan Fethiye gündemini meşgul eden itiraz ve çekinceler, FTSO başkanlığında oluşturulan heyet tarafından bire bir ilgili yetkililere ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya’ ya aktarıldı.

Osman İyimaya ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkilileri konuya olumlu yaklaştılar ve sorunun çözümü için koyu her yönüyle değerlendireceklerini söylediler.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.