Fethiyeliler komşularıyla iftar yaptılar

Fethiye Belediyesi tarafından Ramazan ayında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin sürdürülmesi, komşu ilişkilerinin daha da arttırılmasını amaçlayan “Komşunla iftar aç” sosyal projesi binlerce Fethiyelinin katılımıyla yapıldı....

Fethiyeliler komşularıyla iftar yaptılar

Fethiye Belediyesi tarafından Ramazan ayında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin sürdürülmesi, komşu ilişkilerinin daha da arttırılmasını amaçlayan “Komşunla iftar aç” sosyal projesi binlerce Fethiyelinin katılımıyla yapıldı. Fethiye’nin dört bir köşesinde komşularıyla iftar açan vatandaşlar fotoğraflar çekerek, Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘facebook.com/fethiyedeiftar’ sayfasında paylaştı.

Fethiye Belediyesi tarafından geçen yıl düzenlenen “Komşunu ihbar etme, komşunla iftar et” kampanyası Türkiye gündeminden büyük destek almış, Fethiyeliler evlerinde, cadde ve sokaklarda komşularıyla iftar yapmışlardı. Kampanya bu sene, Hz. Muhammed (SAV)’ın “Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir” hadisiyle, “Komşunla iftar aç” sloganıyla sürdü. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın çağrısı üzerine Fethiye’de binlerce vatandaş, cadde ve sokaklarda büyük sofralar kurarak komşularıyla iftar yaptılar.

“Kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkileri için”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da ailesi ve komşularıyla Fethiye Evi’nde iftar yaptılar. Yok olmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerinin daha da arttırılması için bu kampanyayı başlattıklarını ifade eden Başkan Behçet Saatcı, “ Yok olmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini pekiştirelim, kaynaştıralım, Ramazan da güzel olan paylaşımı sofralarımızda da gerçekleştirelim diye komşularımızla, dostlarımızla iftar yaptık. Allah-ü Teâla herkesin orucunu kabul ve makbul eylesin. Burada bizim amacımız en ufak bir siyasi mesaj vermek değil, tamamıyla kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerimizi pekiştirmek için gerçekleştiriyoruz. Ben bu kampanyaya destek veren Büyük Fethiye aileme teker teker teşekkür ediyorum. Herkese afiyet olsun” ifadelerini kullandı.

Akarca Mahallesi 855 sokakta kurduğu sofrayla kampanyaya destek vererek komşularıyla iftar yapan Halis Gürbulak ise, “Başkanımızın bize tavsiye ettiği ‘Komşunla iftar aç’ kampanyası dolayısıyla komşularımızla iftarda bir araya geldik. Kardeşçe, dostça bir yemek düzenledik. Bu vesile ile Ramazan ayımız mübarek olsun” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.