Fethiyeli esnafları mali kongrelerini yaptı

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi mali kongresine yoğun katılım oldu.Yapılan 57. Genel Kurula Aydın ve Muğla Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’ın yanı sıra Muğla ve İlçeleri Esnaf Odaları Başkanları...

Fethiyeli esnafları mali kongrelerini yaptı

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi mali kongresine yoğun katılım oldu.

Yapılan 57. Genel Kurula Aydın ve Muğla Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’ın yanı sıra Muğla ve İlçeleri Esnaf Odaları Başkanları ile Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ile üyeler katıldılar. Kongrede divan Başkanlığını Bölge Birlik Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Başkan Yardımcılığını Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, katiplikleride Murat Burmabıyık ve Şükran Şahin yaptılar. Kongrede Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden esnaflar için saygı duruşunda bulunulup istiklal marşımız söylendi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu kısa bir açılış konuşması yaparak 26 yıldan bu yana hizmet etmekten gurur duyduğum Kooperatifimizde yapamadıklarımız varsa söyleyin bunlarıda yapalım”dedi.

Başoğlu, daha sonra 2015 yılı yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu. 2015 yılı çalışmalarını anlatan Başoğlu 2015 yılında Plasman toplamımız 32 Milyon TL olmasına rağmen 11 Milyon 250 Bin artışla 35 Milyon TL’ye ulaştı. Aynı yıl takip oranımız yüzde 27 olarak gerçekleşti. Bir çok esnafımıza en yüksek limitten kredi kullandırdık. Üniversitede okuyan ortaklarımızın 52 çocuğuna burs verdik. Sivil Toplum Kuruluşları Spor, Eğitim ve Sanatsal çalışmalara destek olmaya çalıştık. Ortağı olduğumuz Esnaf Hastanemizin ortaklarımızın yararlanması için indirimli hizmete devam ettik. Kooperatif öncülüğünde kurulan Gıda Analizi, Mikro Biyoloji ve Toprak Analiz Labaratuarının tüm çalışmalarında etkin rol oynadık” dedi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu 2016 yılı beklentileri içinde Plasman toplamının 45 Milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyip takip oranının yüzde 20’ye indirmeyi amaçladıklarını daha fazla öğrenciye de burs vermeyi planladıklarını anlattı. Başoğlu; “2015 yılı bilançosu aktif toplamı 99 Milyon 547 Bin 654TL, gelir Toplamı 1Milyon 178 Bin 920 TL, gider Toplamı ise 785 Bin 797TL olarak gerçekleşmiş 393. 123 TL müsfet fark olmuştur. Ortaklara 35 Milyon TL kredi kullandırılmıştır. Mevcut Ortak sayımız Bin 868, geçen yıl kaydedilen ortak sayımız 188, çıkarılan ortak sayısı 116”dedi.

Toplantıda denetleme kurulu raporunu da Selehattin Cesur okudu. Üyeler faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporunu ibra etti.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.