Fethiye’deki İnceleme Raporu’nun sonucu açıklandı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şubesinin Fethiye Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde yapmış olduğu denetim raporu açıklandı.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı...

Fethiye’deki İnceleme Raporu’nun sonucu açıklandı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şubesinin Fethiye Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde yapmış olduğu denetim raporu açıklandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı denetim sonucuna göre Fethiye Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin Teknik Kurallara uygun olarak çalıştırıldığının tespit edildiği belirtildi.

Çırpı Mevkiinde Bulunan Fethiye Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama tesisinin hemen yakınında bulunan Yakacık Köyü sakinleri geçtiğimiz günlerde Katı Atık Depolama Tesisinden yayılan kokudan dolayı rahatsız olduklarını belirterek bir eylem yapmışlardı. Vatandaşların yaptığı bu eylemi bir ihbar olarak değerlendiren Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şubesi ilgilileri Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde denetlemede bulundular. Yapılan denetleme sonu raporu Fethiye Belediyesine gönderilirken denetim sonuç raporunda ise Fethiye Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama tesisinin yapılan incelemede Teknik Kurallara Uygun olarak çalıştırıldığının tespit edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Son zamanlarda basında katı Atık Düzenli Depolama alanındaki koku ile ilgili şikayetler yer almıştı. Bu şikayetleri ihbar kabul ederek Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü tesiste incelemeler yaptı. İnceleme sonrasında ise resmi raporu bize gönderdi. Yapılan inceleme sonrasında rapor sonucunda Fethiye Belediyesi Katı Atık Düzenli Deponi Sahasının teknik kurallara uygun olarak çalıştırıldığı tespit edilmiştir” deniliyor. Tabiî ki eksiğimizi bizde vardır, işletmeci şirketinde vardır. Bu tip uyarılar bu tesislerin belki daha düzenli işletilmesine vesile olmaktadır. Bu anlamda yapıcı eleştirilere her zaman açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çöpte elbette bir koku olacak bunu engellemeniz mümkün değildir. Ancak belli dönemlerde özellikle sıkıştırma ve üzerine toprak serilme işi planlı ve disiplinli bir şekilde yapılmadığı takdirde koku etrafı rahatsız edecek noktaya gelmiş olabilir. O zamanlarda kokuyu önlememiz mümkün değil. Almanya gezimizin ardından bahsettiğimiz gibi Fethiye’de Almanya’daki uygulamayı yani yakma sistemi gibi bir tesisin kurulmasını sağlayabilirsek o zaman bu problemler ortadan kalktığı gibi çöpümüzden de enerji üretiriz” diye konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.