Fethiye’de tapu sevinci

Fethiye İlçesinde tapu sevinci yaşandı. Karaçulha beldesi Yayla sakinlerinden 5 bin 572 kişiye 10 bin 71 malikin 8 bin 645 parselin tapusu Karaçulha Belediyesi’nin düzenlediği törenle verildi. Karaçulha Belediyesi önünde düzenlenen...

Fethiye’de tapu sevinci

Fethiye İlçesinde tapu sevinci yaşandı. Karaçulha beldesi Yayla sakinlerinden 5 bin 572 kişiye 10 bin 71 malikin 8 bin 645 parselin tapusu Karaçulha Belediyesi’nin düzenlediği törenle verildi. Karaçulha Belediyesi önünde düzenlenen törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Karaçulha Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Çaylı, eski belediye başkanları, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Muğla Kadastro İl Müdürü Ali Çelik, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar yıllarca tapu beklediklerini tam 75 yıldır üzerinde oturup ekip biçtikleri yerlerin tapusunu beklediklerini bugün bu sevinci yaşadıklarını söyleyerek, tapunun sağlanmasında emeği geçen belediye başkanı Yusuf Çaylı ve devlet yetkililerine teşekkür etti.

Fethiye’nin Karaçulha beldesinde 10 bin 071 malike 8 bin 645 tapu törenle dağıtılırken, Muğla’da kadastro yapılma oranının yüz 99’a çıktığı 2014 yılında kadastro çalışmalarının tamamen bitirileceği bildirildi. Törende Muğla kadastro İl Müdürü Ali Çelik, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Muğla Milletvekili Ali Boğa, Kaymakam Ekrem Çalık birer konuşma yaptı.

Törende konuşan Muğla Kadastro İl Müdürü Ali Çelik, Muğla ilinde kadastro yapılma oranının yüzde 99’a ulaştığını, Muğla’da Orman ve Sit sorunlarından dolayı bekleyen 10 köyde de çalışmaların programa alındığını bildirerek “2014 yılında Muğla’da kadastrosu yapılmayan, tapusu olmayan alan kalmayacaktır“ dedi.

Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı da yıllardır sürüncemede kalan tapu işini 2009 yılında söz verdikten sonra sonuçlandırmak için gayret sarf ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti’ye geçmemle birlikte Milletvekilimiz Ali Boğa’nın destekleri ile bugün sonuçlandırmış bulunmaktayız. Bu süreçte çok sıkıntılar yaşanmasına rağmen 60-70 yıllık sorunu çözmekten çok mutluyuz. 2-B de’de yakında sonuç almaya başlayacağız. Onunda müjdesini vereceğim. Sizlerle uzun ince bir yola koyulduk. Ve başarılı olduk. Hayırlı olsun”

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa da, "üzerine yaptığınız evin, ekip diktiğiniz arazilerin tapusunu devlet baba veriyor. Ak Parti olarak hizmet odaklı çalışmaya devam ediyoruz. Ne söz verdiysek sorunları birer birer çözüyoruz. Hepinize hayırlı olsun. 8 bin 645 kişiye tapu dağıtılıyor. Çok önemli bir rakamdır” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.