Fethiye’de Oryantal turizmi

Almanya’da, oryantal dans okulu bulunan ünlü dansçı Leyla Jouvana, öğrencilerini Fethiye’ye getirdi. Aralarında doktor, hemşire, mühendis ve iş kadını olan çeşitli yaşlardan 30 kadınla Fethiye’ye gelen Leyla Jouvana, Clup...

Fethiye’de Oryantal turizmi

Almanya’da, oryantal dans okulu bulunan ünlü dansçı Leyla Jouvana, öğrencilerini Fethiye’ye getirdi. Aralarında doktor, hemşire, mühendis ve iş kadını olan çeşitli yaşlardan 30 kadınla Fethiye’ye gelen Leyla Jouvana, Clup Letonia’da Fethiye Körfezi manzarasında oryantal ve modern dans eğitimleri veriyor.

Yaşlanmayı geciktirmek, stresten uzaklaşmak, vücut hormonlarının düzenli çalışmasını sağlamak ve daima sağlıklı kalabilmek amacıyla oryantal öğrendiklerini söyleyen Alman kadınlar, ritim dersleri de alarak iş yorgunluğunu üzerinden attıklarını belirtiyor.

Dans mekanını Almanya Duisburg’dan Fethiye’ye taşıyan Leyla Jouvana, birlikte geldiği 30 kadına planlı ve programlı şekilde dans dersleri verirken, Fethiye’nin tarihi ve turistik yerlerini de gezdiriyor. Kursiyerlerini günü birlik tekne turuna da götüren Leyla Jouvana, Fethiye’nin muhteşem manzarasındaki dans derslerinin çok keyifli geçtiğini söyledi. Leyla Jouvana, 5 doktor, hemşire, mühendis ve üst düzey yöneticilerden oluşan kursiyerlerinin sağlıklı kalmak amacıyla bu kurslara katıldıklarını belirterek, “300 talebelik okulum var. Yaz mevsiminde hafta sonları bu okulu Fethiye’ye taşıyorum. 30 kursiyerle geldik. Sadece oryantal ve ritim dersi alıyorlar. Fethiye’de bu mekan çok mükemmel. Hem tatil yaptırıyorum hem de dans öğretiyorum” dedi.

“Oryantal dans özellikle kadınları hayata bağlar, sağlıklı olmalarını sağlar" diyen Leyla Jouvana, yaşlanmayı geciktirdiği için katılımın fazla olduğunu söyledi.

Doktor olduğunu belirten Kathanna Früch (36), çalışma ortamının stresini bu dans sayesinde atabildiğini kaydederek, “Vücut duruş şeklimi değiştirdi. Genç kaldığımı hissettirdi. Beyin ve kas gelişimim arttı. Yaşlanmamı geciktirdiğini hissediyorum. Fethiye’nin bu güzelliklerini seyrederek, açık havada güzel bir ortamda dans ederken adeta kendimden geçiyorum” dedi.

Almanya’da mutfak eşyaları sattığını söyleyen Delphine Trench, (40) de şunları söyledi: “Oryantal dans eğitimleri başladığından bu yana kendimi daha çok sevmeye başladım. Birikmiş iş streslerimden kurtuldum. En önemlisi hep genç kaldığımı hissediyorum. Çok fazla pozitif enerji topladım. Bunu arkadaşlarımda fark etti.”

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.