Fethiye’de okul tepkisi

Fethiye Lisesi’nin İmam Hatip Kız Lisesi’ne dönüştürülmesi çalışmaları Fethiye’de tepkilere neden oldu. Başta Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı olmak üzere sivil toplum örgütleri, veliler ve vatandaşlar okulun...

Fethiye’de okul tepkisi

Fethiye Lisesi’nin İmam Hatip Kız Lisesi’ne dönüştürülmesi çalışmaları Fethiye’de tepkilere neden oldu. Başta Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı olmak üzere sivil toplum örgütleri, veliler ve vatandaşlar okulun Fethiye Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmesi gerektiğini söylediler.

Uzun yıllardan bu yana eğitim öğretim veren Fethiye Lisesi’nin İmam Hatip Kız Lisesi’ne dönüştürülmesi çalışmalarına Fethiyeliler tepki gösterdi ve karşı çıktı.

Köy Enstitüleri Derneği, Eğitim İş Fethiye Şubesi ve Eğitim Sen Fethiye yöneticileri son olarak Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı konuyla ilgili makamında ziyaret etti.

Bazı binaların kültürel değerleri olduğunu ifade eden Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Hasan Gürhan, “Fethiye Lisesi çok onurlu, şerefli bir sürü mezun verdi. Bunların içerisinde Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da var. Bizim bir değer yargımız var. Orada anılar yaşar, oraya hizmet eden kişilerin izleri vardır, orada hem eğitim alan hem veren kişinin anıları vardır. Bu izlerin kaldırılmak istendiğini görüyoruz. Biz Fethiyeliler olarak Fethiye Lisesi’ne sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İmam Hatip Liselerinin kapasitesi yeterli”

Fethiye Şubesi Eğitim-İş Başkanı Uğurcan Küçükala ise, “Hiç ihtiyaç yokken, dördüncü imam hatip lisesinin Fethiye’de açmaya çalışmak hiç doğru bir anlayış değildir. Çünkü Fethiye Lisesi’nin kapasitesi 2000 öğrenci kapasitelidir. Zaten mevcut İmam Hatip Liseleri, İmam Hatip Lisesi’ni tercih edecek öğrencileri almaya yetiyor” dedi. Eğitim-Sen Başkanı Ali Türk ise, “Bir kent, kent olmasını meydanlarına, parklarına, anıt yapılarına borçludur. Fethiye Lisesi 50 yıla yakın geçmişle bu yapıların içerisindedir” şeklinde konuştu.

Saatcı’dan 28 Şubat vurgusu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Fethiye Lisesi’nin ilk öğrencileri arasında yer alan birisi olarak, Saygıdeğer arkadaşlarımın tüm ifadelerine katılıyorum. Aslında eğitim kurumları ne kadar köklüyse, o kadar kalitelidir. Ülkede neler oluyorsa, rövanşla rövanşla oluyor. 28 Şubat sürecinin İmam Hatip Liseleri üzerindeki baskıcı davranışı daha sonraki hükümetinde diğer liseler üzerindeki baskıcı rövanş olarak getirdi. Hatta taşımalı eğitim diye bir şey vardı. İlkokulları kapattık ki, köylerimizde muhtar, hoca, imam üçgeni vardı. Bunlar köylerimiz için bir artıydı. Şimdi daha 7 yaşında çocuklarımıza daha yüzlerini yıkamadan bir servis arabasına bindirip, anneye en fazla ihtiyaç duyduğu anda, köylerimizden kopararak, taşımalı eğitim doğru bir iş diye, 25-30 km ötedeki okullara taşıyoruz. Bu da eğitim yanlışlarından bir tanesi” dedi.

“Lise olarak kalacaksa, Fethiye Lisesi olmalı”

Fethiye Lisesi’nin, lise olarak devam etmesi durumunda yine Fethiye Lisesi olarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Behçet Saatcı, “Orada bizim bir geçmişimiz vardır. Her köşesinde bir anımız var. Ama Fethiye Lisesi eğitim kurumu olmaktan çıkacaksa,  şehrin ortasında, etrafı konutlar ve iş yerleriyle çevrilmiş ve gürültü bir ortamda eğitim yapılamayacağı için o bölgede en doğrusu bizim 2006 yılından bu yana bekleyen Park ve Rekreasyon alanı olarak yapılmasıydı. Burası İmam Hatip Kız Lisesi yapılacaksa eğer, Fethiye Lisesi olarak devam etmek zorunda. Tekrar söylüyorum, lise olarak kalacaksa, Fethiye Lisesi olarak kalmalı. Ancak en doğrusu şehrin ortasında eğitim kurumunun pek özelliği kalmadı. Lise olacaksa, Fethiye Lisesi olması taraftarıyım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.