Fethiye’de kasası 1.5, İstanbul’da kilosu 3 TL

Büyük şehirlerde kilosu 3 TL'dehn satılan domatesi Fethiye de salçaya gönderilmeye başlandı. Üreticiler fiyatların birden düşmesi ve domateslerin salçaya gitmesinden dolayı yine şaşkınlık yaşıyor.Büyük şehirlerde kilosu...

Fethiye’de kasası 1.5, İstanbul’da kilosu 3 TL

Büyük şehirlerde kilosu 3 TL'dehn satılan domatesi Fethiye de salçaya gönderilmeye başlandı. Üreticiler fiyatların birden düşmesi ve domateslerin salçaya gitmesinden dolayı yine şaşkınlık yaşıyor.

Büyük şehirlerde kilosu 3 TL'den satılan domatesin Fethiye'de kasası 1,50 TL’ye salçaya gönderilmeye başlandı. Batı Akdeniz Karaçulha Bölge Toptancı Hali’nden Avrupa ülkeleri ve Rusya'ya yapılan ihracatın düşmesi nedeniyle üreticiler Domatesi salça için göndermeye başladı. Saatlerce güneşin altında ürettikleri domatesi satmak için bekleyen üreticiler girdisi oldukça yüksek olan domatesi satamayınca salçaya gönderiyor. Batı Akdeniz Toptancı Hali yakınında kamyon kasalarına kasa, kasa dökülen domatesler kasası 1.5 TL'den salçaya gönderilirken üreticiler ise dert küpü oldu.

Karaçulha, Çamköy ve diğer Mahallelerde üretim yapan domates üreticiler de yılın bu döneminde domates fiyatlarının bu kadar düşmemesi gerektiğini söylediler. Üreticiler, iç piyasada 20 ila 30 kuruş arasında değer bulan domatesi, kasası 1,5 TL ile 2 TL arasında salça fabrikalarına göndermek zorunda kaldıklarını anlatarak, "Oysa İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlerde Dometes’in kilosu 4-5 TL olarak görüyoruz. Dometesin girdileri oldukça fazla olmasına rağmen üreticiler olarak büyük zarar içerisindeyiz" dediler.

Komisyoncular ise ihracatın az olması ve üretimin fazla gelmesinin domates fiyatının düşmesine neden olduğunu belirtti. Komisyoncular, "Bu yıl domatesin fiyatı önceki yıllara göre yaklaşık bir ay erken düştü. Üreticiler talep görmeyen domatesi, kasası 1,5–2 liradan salça fabrikalarına gönderiyor” diye konuştular.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.