Fethiye’de Deniz Dibi Temizliği

Fethiye’de 05 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde deniz dibi temizliği yapıldı.Fethiye Belediyesi, TURMEPA ve AKUT işbirliği ile kordon boyunda yaklaşık bir saatte denizden pasarella, kamyon lastikleri...

Fethiye’de Deniz Dibi Temizliği

Fethiye’de 05 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde deniz dibi temizliği yapıldı.

Fethiye Belediyesi, TURMEPA ve AKUT işbirliği ile kordon boyunda yaklaşık bir saatte denizden pasarella, kamyon lastikleri ve içki şişeleri ile çürümüş vaziyette ağlar çıktı. Profesyonel dalgıçlar Turgut Alpuan, Dr. Mehdi Sadat ve Oğuz Mete kordon boyundaki tekneler arasından denize dalarak Türk Bayrağı ve AKUT fileması açtılar. Daha sonra ellerinde çuvallarla denize tekrar dalan dalgıçlar bir saatte deniz dibinden çürümüş vaziyette değişik pek çok obje çıkardılar. Turistlerin ve vatandaşların hayretle izlediği Deniz dibinden çıkan objeler kordon boyunda sergilendi. Denizden ağ ve plastik borular çıkarılırken AKUT üyeleri halat kullandı. 5-6 AKUT üyesi ve vatandaşlar deniz dibine iyice takılmış olan ağ ve tekne çıkış merdiveni pasarella’yı çekmek için yoğun bir gayret sarfettiler. Deniz dibi temizliğine katılan dalgıçlara Fethiye Belediyesi çevre koruma ve kontrol müdürü Selver Hatice Kabak tarafından teşekkür belgeleri sunuldu.

Dalgıçlardan Turgut Alpuan, "Deniz dibinde daha tonlarca benzer objeler bulunmaktadır. Bunları denize atanlar yine insanlardır. Önemli olan bu objeleri bir hurdacıya yada çöpe götürmek yerine hemen denize atarak kendine göre çözüm bulanlar deniz dibindeki canlıların yaşam alanlarını harap ettiklerinden haberleri yok. İşte biz bu gün bu farkındalığı yaratmaya çalıştık. Gelecek yıl yine temizlik yapacağız. Yine kısa sürede çok sayıda obje çıkacaktır. Özellikle deniz üzerindeki ve deniz kenarındakilerinin iyi eğitilmesi gerekir” dişe konuştu.

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Okyay Tirli’de “Denizler karadan ve Denizden kirletilmektedir. Biz TURMEPA ile birlikte koylarda sık sık temizlik yapmamıza rağmen yine kirlilik hat safhaya çıkmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.