Fethiye’de belge tartışması sürüyor

Fethiye'de aralarında Fethiye Belediyesi Başkanı, belediye çalışanlarının yanı sıra ilçede çok sayıda kuruluş, işadamı ve belediye çalışanının yer aldığı 28 sayfalık mektup gündem konusu olmaya devam ediyor.Fethiye’nin...

Fethiye’de belge tartışması sürüyor

Fethiye'de aralarında Fethiye Belediyesi Başkanı, belediye çalışanlarının yanı sıra ilçede çok sayıda kuruluş, işadamı ve belediye çalışanının yer aldığı 28 sayfalık mektup gündem konusu olmaya devam ediyor.

Fethiye’nin Wikileaks Belgeleri olarak nitelendirilen mektup hakkında CHP Eski İlçe Başkanı ve sivil toplum örgütleri de açıklamalar yapmışlardı. Kim veya kimler tarafından yazıldığı bilinmeyen, e-posta ve mektup şeklinde bir çok yere gönderilen 60 maddeden oluşan ve içerisinde rüşvet çarkından bahsedilen ihbar mektubu hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nın da inceleme yaptığı öğrenildi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, yaptığı açıklamada; “Belediye ile alakalı bu konuda soruşturmamız devam ediyor. Soruşturmanın aşaması olmaz. Ne zamanki netice alırız, o zaman ya iddianame, ya da takipsizlik yazarız. Bir şekilde kamuoyu bilgilenir” diyerek, “Soruşturmada gelişmeler hakkında bilgi verilmez. Gizliliği vardı tabi. Ama gizliliği kalmadı. Her yere yayıldı. Hatırladığım kadarıyla bu 18-20 sayfa bir yazı. Küçük küçük yazılmış bir yazı. Kamuoyunda gazetede çıktı. Herkesin vakıf olduğu bir hadise. Detaylarına bakacağız. Sonuçlandığında kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, bazı şahısların kendisini, işadamlarını, bürokratları ve belediye hizmetlerini hedef alan iftira kampanyasına kalkıştığını iddia ederek, "Bazı arkadaşlar kapı altından atılan gerçekleştirmek üzere olduğumuz 60 ayda 60 projemizi, 60 ayrı yolsuzluk şeklinde nitelemeye çalışıyorlar.Örneğin bu EDS Sistemi işi. Biz bu ihaleye 725 bin TL muhammel bedel ile çıkmışız. 585 bin TL kırım ile ihale edilmiş, 13 Ekim 2012 tarihinde Gerçek Fethiye Gazetesi’nde ihaleye çıkmış bir yatırımdan bahsediyorum. Utanmadan sıkılmadan benimle çalışan tüm arkadaşlarımı bırakın bunları Fethiye’deki tüm bürokratlara karalamaya çalışan bu insanlar, bizlerle aynı havayı teneffüs ediyor. Ben bunları önce adalete ve güvenlik güçlerine sonrada sizlere şikayet ediyorum. Bu adamlarla biz Fethiye’de aynı havayı teneffüs etmek istemiyoruz. Bunu da vurgulamak istiyorum. Bize ne derlerse desinler hiç önemli değil, biz her şeyi kaldırırız. Ancak hedef bizken, bizlerle çalışanlar ve Fethiye’de saygınlığı herkes tarafından bilinen iş adamları ve bürokratlara sürülmeye çalışılan bu lekenin bir cevabının olması gerektiğini de paylaşmadan geçemiyorum. Biz bunu hak edecek bir şehir değiliz. Biz böyle insanlarla aynı havayı teneffüs edecek insanlarda değiliz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.