Fethiye'de balıklar telef oldu

Fethiye’de bataklıktan denize açılan kanalda yüzlerce balık bilinmeyen nedenle telef oldu. Kanalın denizle buluştuğu yerin kapalı olmasının balıkların ölümüne yol açmış olabileceği ifade edildi. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü...

Fethiye'de balıklar telef oldu

Fethiye’de bataklıktan denize açılan kanalda yüzlerce balık bilinmeyen nedenle telef oldu. Kanalın denizle buluştuğu yerin kapalı olmasının balıkların ölümüne yol açmış olabileceği ifade edildi. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye ekipleri çoğunluğu kefal yavrusu olan balıkların ölüm nedenini araştırmaya başladı.

Fethiye’nin Kocaçalış Türbe Mevki yakınındaki bir kanalda yüzlerce balığın ölmüş vaziyette kıyıya vurması vatandaşları ve çevre sakinlerini üzdü. Amatör balıkçılar can çekişen balıkları toplayıp denize atarak yaşamasını sağlamaya çalıştı.

İddiaya göre Kocaçalış mevkiindeki bir bataklığın içerisine önceden yumurtalarını bıraktığı tahmin edilen balıklar tekrar denize geri dönerken kanalın ağzının kapatıldığı ileri sürüldü. Yumurtadan çıkan yavru balıkların suda oksijensiz kalması sonucu telef olduğu açıklandı. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye ekipleri yavru balıkların ölümü ile ilgili inceleme başlatırken, amatör balıkçılar da ellerinde sepetlerle can çekişen balıkları toplayıp denize ulaştırdı. Kanala yakın yerdeki otel ve diğer tesislerden herhangi bir atık olup olmadığı da araştırılıyor.

Yörede amatör balıkçılık yapan Ümit Girgin, "Kanalın ağzı kapatılınca su durgun olduğu için oksijensizlik nedeni ile yüzlerce balık telef olmuş olabilir. Çevredeki villa ve otellerden de herhangi bir atık madde etkisi var mı yok mu yetkililer mutlaka araştıracaklardır. Biz aradaki can çekişen balıkları toplayıp denize bırakarak yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.