Fethiye’de, 7 bin 600 imza toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen yüksek su fiyatları üzerine Fethiye merkezde imza kampanyası başlatan Fethiyeli esnaf Özgür Karabulut ve ev hanımı Yasemin Dağdelen, 7 bin 600 imza topladı. Toplanan imzalar Muğla...

Fethiye’de, 7 bin 600 imza toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen yüksek su fiyatları üzerine Fethiye merkezde imza kampanyası başlatan Fethiyeli esnaf Özgür Karabulut ve ev hanımı Yasemin Dağdelen, 7 bin 600 imza topladı. Toplanan imzalar Muğla Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek.

Esnaf Özgür Karabulut ve Yasemin Dağdelen imza kampanyasını sadece şehir merkezinde yaptıkları halde iyi bir katılım olduğunu ifade ettiler. Vatandaşların bu konuda şikayetçi olduklarını dile getiren Özgür Karabulut ve Yasemin Dağdelen, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya, halkın yanında olduğu için teşekkür ederek, ziyarette bulundular. Ayrıca Özgür Karabulut ve Yasemin Dağdelen’in sonlandırdığı imza kampanyasına, Şahin Özden adlı bir vatandaş bir internet sitesi üzerinden devam ediyor. Şahin Özden, “Suyun kaynağında Fethiye’de su soygununa son” başlığı altındaki imza kampanyasına kısa vadede bin 143 kişi imzaladı. Sosyal medya üzerinden Özden’in kampanyasına binlerce yorum ve destek geliyor.

“Bir partiyi rencide etmek için yapmadık”

İmza kampanyası için hiçbir köye veya mahalleye gidilmeden sadece merkezde yapılmasına rağmen 7 bin 600 imza toplanıldığına dikkat çeken Özgür Karabulut, “Burada sayının bir önemi yok. Önemli olan yaptığımız iş değerli bir işti. Amacımız da birilerini kırmak yada bir partiyi rencide etmek değildir. Sadece burada bir hak arama var. Biz düşüncelerimizi iyi anlattığımızı düşünüyorum. İşlerimizden kaldığımız zamanda imza kampanyası yaptık. Buna rağmen iyi bir katılım sağlandı. Ben Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’ya halkın yanında bir tavır gösterdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Otobüs fiyatlarından da şikayetler var

Karabulut ayrıca öğrenci otobüs fiyatlarıyla ilgili şikayetlerin olduğunu da ekledi. Karabulut, “İmza atanlar arasında birçok öğrenci, otobüs fiyatlarının zamlandığını söyledi. Biz de onlardan öğrendik. İstanbul’da dahi 1 TL 25 kuruş olan belediye otobüs fiyatları sanırsam, Fethiye’de 1 TL 50 kuruşmuş. O zaman bir kampanya da öğrenciler yapsın” diye konuştu.

“Haksızlığa karşı başkaldırı var”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, her zaman elinden geldiğince, haksızlığın karşısında olmaya çalıştığını belirterek, “Her türlü yanlışlığa karşı ve hak aramanın yanında olmaya çalışıyoruz. Bu benim yapım. Belediye Başkanı değilken, o zaman Fethiye’deki kanalizasyon denize akıyordu. İlk fotoğrafı çekip, Bakanlıklara gönderen ve basınla paylaşan bizdik. Fethiye’nin fıtratında, bu topraklarda haksızlığa karşı başkaldırı var. Bu Likya döneminden bu yana böyle olmuştur.

Arkadaşlarımız Fethiye’de bir hak arama kavgası başlattı. Biz sadece onlara masa ve sandalye verdik. Onun haricinde hiçbir şey yapmadık. Bu sorumluluklarından dolayı ben bu kampanyayı başlatan arkadaşlarımıza ve imza veren Saygıdeğer Fethiyelilere teşekkürü bir borç biliyorum. Biz kahvelerde, evlerde, kafelerde hep ‘su fiyatları ne olacak, otobüs fiyatları artmış’ diye dedikodu yaparız. Bunu dedikodudan alıp, eyleme götüremediğimizden dolayı şikayetlerimiz,‘dedikodu’ boyutunda kalır. Özgür ve Yasemin bir araya gelerek bu işi eylem boyutuna taşıdılar. Ben bu anlamda sade bir vatandaş ve bu kampanyaya imza atan birisi olarak teşekkür ediyor ve kutluyorum” diye konuştu.

“Muğla’nın en ucuz toplu taşıması Fethiye’deydi”

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Fethiye 2014 yılından önce Muğla’nın tamamında en ucuz toplu taşıma hizmeti veren bir belediyeydi. Şimdi yapılan zamlarla, Muğla’daki farklı bir ilçeden Fethiye’nin farkı kalmadı. Tüm Muğla’da tek tip fiyat uygulaması var. Halbuki, ürünün satış bedelini onun maliyeti belirler. Hak arama kavgasını vermeyen hiç kimsenin hakkını elde edeceğini inanmıyorum. Hakları için mücadele eden tüm Saygıdeğer Fethiyelilere de teşekkür ediyorum”

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.