Fethiye’de 3 köprü birden açıldı

Günlükbaşı Köprüsü, Çalış Plajı Kuş Cenneti Köprüsü ve Foça mahallesindeki 1979 yılında yapılan sel sularının üzerinden geçmesiyle ünlü Eğri köprü, Fethiyeli Şehit Ferudun Dönmez’in adı verilerek açıldı.2012...

Fethiye’de 3 köprü birden açıldı

Günlükbaşı Köprüsü, Çalış Plajı Kuş Cenneti Köprüsü ve Foça mahallesindeki 1979 yılında yapılan sel sularının üzerinden geçmesiyle ünlü Eğri köprü, Fethiyeli Şehit Ferudun Dönmez’in adı verilerek açıldı.

2012 yılında Fen Lisesi, Uğur Mumcu Parkı ve Beşkaza Meydanı, 41 parkın toplu açılışlarıyla adından sıkça bahsettiren Fethiye Belediyesi 2013 yılına da hızlı girdi. Foça mahallesinde alt yapıyla birlikte yoğun mesai harcayan Fethiye Belediyesi kış aylarında şiddetli yağışlar sonrası sel sularından dolayı tahrip olan Eğri Köprü tamir edildi. Çalış bölgesine de geçtiğimiz yıllarda yatırımlarını sıklaştıran Belediye bu bölgede ki simgesi olan Kuş Köprüsünü de yenileyerek hizmete açtı. Fethiye’nin 3 girişinden bir tanesi olan Günlükbaşı yolu üzerindeki yolu yenileyen Belediye bu bölgede yer alan Günlükbaşı köprüsünü de hizmete açarak 3 köprüyü aynı gün hizmete açtı.

Fethiyeli şehit Ferudun Dönmez’in adının verildiği Eğri Köprü’de yaklaşık 6 aylık çalışmalar sonrasında yenilendi. Bu bölgede alt ve üst yapı çalışmaları da sona erdi. Açılış programına şehit Ferudun Dönmez’in ailesi başta olmak üzere Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Maneviyatı bizim için büyük”

Açılışta ilk konuşmayı Şehit Ferudun Dönmez’in kız kardeşi Seçil Dönmez Tan yaptı. Seçil Dönmez Tan yaptığı konuşmada, “Burada yaşayanlar her şiddetli yağmur sonrası elbet mağduriyet yaşamıştır. Fethiyemize yapılan nice yeni yapı gibi bu köprü de ulaşımı kolaylaştıracaktır. Bu köprünün bizim için maneviyatı ise, 1988 yılında şehit olan sevgili ağabeyim Ferudun Dönmez’in adının verilmiş olmasıdır. Erken yaşta kaybedilen ağabeyimin adının burada yaşatılması bizi oldukça duygulandırdı. Başkanımıza şehidimizin ismine sahip çıkıp yaşattığından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Gönül ağlayınca göz durmazmış. Biz de ağlayan bir göz gördüğümüzde duygulanıyoruz. Bu ağlamalar ve gözyaşları inşallah hatırlanmanın ve şehir yaşadığı sürece edebiyen yaşamanın bir gururudur. Biz de şehit annemizin gözyaşlarını bu yüzden sabırla karşılıyoruz. Şehitlik ve şehit kanı üzerinden herhangi bir politika ve siyaset hiçbir siyaset kurumuna, hiçbir şahsa bir şey kazandırmaz. O bizim üst kimliğimizdir. Bir diğer konu da, bölgede benim yaşımdan ve benden büyük olan herkes bilirler. Dalaman’da büyük hizmetleri olan Musa ağabeye Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ailesine sabır versin” dedi.

“Aferin delisi değiliz”

Konuşmasında ilginç konulara da değinen Fethiye Belediye Başkanı Saatçi, bir şeyden duyduğu rahatsızlığı şu ifadelerle dile getirdi: "Aferin delisi değiliz. Yaptığımız hiçbir işten alkış beklemiyoruz. Sadece size mahcup olmayalım. Bizim kavgamız budur. Fakat, Fethiye’nin etrafından bir çok ilçede hatta büyükşehirde metrekareye Fethiye ile aynı yağmurun düşmesine rağmen ticarethaneler, evler ve okullar sular altında kalırken Fethiye’de Allah’a şükürler olsun, FESKİ ve Fen işlerinin yaptığı çalışmalarla hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ancak sorumsuzca davranan bir işletme sahibinin hatasıyla bir zeytinyağı atölyesinin sıkılan zeytin küspelerinin sel sularına karışması sonucu limanımızın kirlenmesinden dolayı bütün ulusal basında artı almamız gerekirken Fethiye etrafında ki il ve ilçelerde sel baskınları yaşanıp bizde bir şey dahi yaşanmamışken biz bunla suçlandık. Ben bu anlamda bu tip işletmeleri sorumluluk almaya davet ediyorum. Zeytinyağını sık ama küspelerini bizim mut deresine bırakma. Fethiye’mizin adını lekeleme… Ben de 3 yıl seracılık yaptım ve devrettim. Seradan çıkan tarımsal malzemeyi dereye atmak artık bizim için çok geride kalmış olması gerekiyor. Bir telefon kadar yakınız. Belediye sınırları içerisinde olup olmamanız önemli değil. Seradan çıkarmış olduğunuz malzemeyi bir alo diyin, biz onu aldıralım. Şehrimizin karalanmasına sebebiyet vermeyelim. Şubat ayı içerisinde tekrar açılışlarda birlikte olacağız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum”

Katılımın yoğun olduğu açılışta konuşmaların ardından Ferudun Dönmez Köprüsüyle birlikte, Günlükbaşı ve Kuş köprülerinin açılışı yapıldı. Açılışta, şehit annesi Gülahan Dönmez’in Saatcı’ya sarılarak ağlaması duygulu anlar yaşattı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.