Fethiye’de 18. Madde tepkisi

(İHA)Fethiye İlçesi Çiftlik Beldesinde deniz kıyısında yer alan 4 bin dönümlük alanın belde sakinlerine ait 154 dönümlük kısmında yapılan imar ve 18. Madde uygulamasına belde sakinleri tepki gösterdi. Uygulamada belediye başkanının...

Fethiye’de 18. Madde tepkisi

(İHA)

Fethiye İlçesi Çiftlik Beldesinde deniz kıyısında yer alan 4 bin dönümlük alanın belde sakinlerine ait 154 dönümlük kısmında yapılan imar ve 18. Madde uygulamasına belde sakinleri tepki gösterdi. Uygulamada belediye başkanının kendisine rant sağladığına iddia eden belde sakinleri basın açıklaması yaptı. Vatandaşların beldede noter aracılığı ile bazı arsaları birden fazla kişiye sattığı için hakkında dava açtığı kişiler tarafından kandırılmaya çalışıldığını belirten Çiftlik Belediye Başkanı Mehmet Halil Doğan, iddialarla ilgili belgeleri ile herkese hesap vermeye hazır olduğunu söyledi.

Fethiye’nin Çiftlik Beldesinde, Belediyenin Çiftlik Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait 4 bin dönümlük alanda yaptırdığı İmar ve 18. madde uygulamasına hissedarlar tepki gösterdi. İddiaya göre; Fethiye Körfezi manzaralı sahildeki oldukça değerli arazinin üzerinde bulunan vatandaşların ait bazı binaların bulunduğu yerler plana göre park ve yola dönüştürüldü. Bazı vatandaşların hisseleri ise daha küçük parçalara ayrılıp sahilden oldukça uzak ve değişik yerlerde hisse haline getirildi. Bunun üzerine belediyeye itirazda bulunan vatandaşlar süresinde yaptıkları itiraza ret cevabı aldıklarını belirttiler.

Belediye Başkanı Mehmet Halil Doğan’a tepki gösteren vatandaşlar, başkanın kendi arsa ve arazilerinde bu uygulama ile rant sağladığını iddia ettiler. Bölgenin deniz kıyısından çekme mesafesinin şimdilik 100 metre olduğunu Fethiye’nin Büyükşehir Kapsamına girmesi ile kıyı kenar çizgisinin 25 metreye düşeceğini, böylece kıyıda arazisi bulunanların büyük rant sağlayacaklarını iddia ettiler.

Belde sakinlerinden Şehriban Akgüller, Hamit Karayaman ve Gülümser Karayaman, güç koşullarda birer ev yaptıklarını ancak bu evin şimdi yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, İmar değişikliği ile park ve yola dönüştürüldüğünü, uygulamanın iptalini istediklerini söylediler.

Hesabını vermeyeceği hiçbir şey yapmadığını ve iddiaların tamamen asılsız odluğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Halil Doğan, vatandaşların bazı kişilerce kandırıldığını söyledi. Konuyla ilgili belgeleri ile önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını Doğan, “Bu ismi geçen kişiler arasında bazı kişileri dolandırıcılıktan dava açıldı. Henüz tapu geçmediği için noter aracıyla satış yapılıyor. Ama burada aynı araziyi noterden birkaç kişiye satanlar vardı. Biz bunlara dava açtığımız için şimdi bu kişiler bu şekilde gündem oluşturmak istiyor” diyerek konuyla ilgili isteyen herkese belgeleriyle açıklama yapacağını söyledi.

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.