Fethiye trafiğinin geleceği hedeflendi

Fethiye Belediyesi tarafından öğrenim çağındaki gençler için yaptırılan Trafik Eğitim Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.Taşyaka Mahallesi’nde Şehit Ali Büyükiskipli Caddesinde Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan...

Fethiye trafiğinin geleceği hedeflendi

Fethiye Belediyesi tarafından öğrenim çağındaki gençler için yaptırılan Trafik Eğitim Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Taşyaka Mahallesi’nde Şehit Ali Büyükiskipli Caddesinde Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan Trafik Eğitim Parkının açılış törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin’in yanı sıra bazı daire amirleri, sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve mahalle halkı katıldı. Açılık töreninde konuşan Fethiye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fikret Kaynak, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Kaymakam Ekrem Çalık önemli mesajlar verdi.

Açılışta konuşan Kaynak, “Açılışını yaptığımız bu parkı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği çocukların hoşça vakit geçirmelerinin yanı sıra ömür boyu içerisinde bulundukları trafik ortamında kuralları uygulayarak öğrenmelerini sağlamasıdır. Parkımızda öğrencilerimiz okullarındaki trafik derslerini bu parkta uygulamalı olarak eğitmenler eşliğinde öğreneceklerdir. Açılışını yapmakta olduğumuz bu alanımız 7 bin 500 metrekarelik bir alana tekabül etmektedir ve toplamda 4 bin 400 TL’ye mal olmuştur. Trafik eğitim parkımızda yılda yaklaşık 2 bin 800 Kişiye teorik olarak ders verilebilecek şekilde eğitim sınıfları bulunmaktadır. Eğitim parkımızda 7 adet elektrikli araç, 4 adet yaya geçidi, 1 adet üst geçit, 1 adet kontrollü, 1 adet kontrolsüz kavşak, 78 adet uyarı levhası ve bisiklet yolları bulunmaktadır” dedi.

Kırmızı ışıkların dibi çöplük gibi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Trafik eğitim parkından önce yapılacak birçok şey vardı diye düşünülebilir ama hepimizin bildiği üzere yollarda vermiş olduğumuz can kaybının telafisi yok. Eskiden ilkokulda okurken trafikle ilgili tek öğrendiğimiz şey önce sola sonra sağa ve tekrar sola bakarak karşıya geçmektir. Bunun dışında trafikle ilgili öğrendiğimiz başka bir şey yok. Bizler pratikte, uygulamada bazı şeyleri başımıza gelerek öğreniyoruz. Ama artık çocuklarımız yapılan bu trafik eğitim parkında trafik ile ilgili tüm kuralları en ince ayrıntısına kadar öğrenecekler ve birer trafik magandası olmayacaklar ve trafikte bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmeyecekler. Bizim milletimiz ne yazık ki kırmızı ışıkta durup küllük boşaltmayı marifet yayıyorlar. Kırmızı ışıkların bulunduğu yerdeki yeşil alanlar atılan izmaritler, bira şişeleri içecek kuruları ile adeta bir çöplük gibi. Ama çocuklarımız bu eğitim parkında aldıkları eğitim sonrasında direksiyon başına geçtiklerinde bunu yapmayacaklar. Çocuklarımız aldıkları eğitim sonrasında direksiyon başına geçtikleri anda kendilerini birer F-16 pilotu sanmayacaklar. Bugün bu yatırım bir anlam ifade etmiyor olabilir ama bu yatırım geleceğe yapılan bir yatırım. Ama yatırımlarımız sadece bununla sınırlı değil. İlçemizde Avrupa Birliği standartlarında bisiklet yolları yapmaya başlıyoruz. Bu her anlamda bizim için büyük artı getirecek. Yani yeşil şehir olacağız, karbondioksit salınımı en az seviyeye inecek, gürültü kirliliğinden ve trafik sıkışıklığından kurtulacağız. Fethiye’de şuanda yeni camiden ileriye 800 Metrekarelik bir alanda sıkışmış bir trafik var. Bisiklet yolları ile bu sıkışıklığı rahatlatacağız” diye konuştu.

İlçede çok önemli tesisler kuruldu

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, “En güzel tören yapılmış bir tesisi açma törenidir. Belediye Başkanımız İlçemize sıra dışı bir tesis kazandırdı. Ne yazık ki trafik kanayan bir yara. Bu yaraya merhem sürecek bir tesisi açmak güzel bir duygu. Bu tesisin İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum ve bu tesisin yapımında emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum. Sürücülerimizden ricam araç kullanırken size yapılmasını istemediğiniz bir olayı sizde başkasına yapmayın. Trafikte yapılan bir anlık hatanın ne yazık ki geri dönüşü mümkün olmuyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ise trafik eğitim parkının açılışı gerçekleştirildi. Eğitim parkının açılış kurdelesini ise Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı birlikte yaparlarken açılışın ardından eğitim parkını gezip, eğitim parkında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından çocuklara verilen trafik eğitimini izledi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.