Fethiye olaylarının duruşması başladı

Fethiye’de 9 Mart 2014 Pazar günü Halkın Demokrasi Partisi (HDP)’nin açılışı öncesi binanın çevresini sararak taşlanması, HDP tabelasının indirilmesi ve HDP’li denilerek gece ve gündüz iki gün boyunca bazı iş yerlerinin...

Fethiye olaylarının duruşması başladı

Fethiye’de 9 Mart 2014 Pazar günü Halkın Demokrasi Partisi (HDP)’nin açılışı öncesi binanın çevresini sararak taşlanması, HDP tabelasının indirilmesi ve HDP’li denilerek gece ve gündüz iki gün boyunca bazı iş yerlerinin taşlanması olaylarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınıp haklarında işlem yapılan 118 kişi hakkında çeşitli nedenlerle açılan davaların duruşmalarına başlandı.

Fethiye’de Atatürk Caddesi 501. sokaktaki HDP ilçe teşkilatının 30 Mart seçimlerinden önce taşlanması ve tabelasının indirilmesi gece ve gündüzde bazı iş yerlerinin taşlanması olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınıp tutuksuz yargılanması isteğiyle dava açılan H.M ve O.Y’nin yargılanmalarına Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başlandı. Tutuksuz yargılanan şüpheliler H.M ve O.Y’nin yanı sıra iş yerleri taşlanan şahıslarında tanık olarak dinlendiği duruşmada olay günü yaşanan gerginlik tanıklar tarafından bir kez daha geniş şekilde anlatıldı. Şüpheliler H.M ve O.Y basit yaralama, bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hırsızlığı, görevi yaptırmamak için direnme, hakaret, kamu malına zarar verme, kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak, siyasi partiler ve meslek kuruluşlarına zarar verdikleri iddiasıyla açılan davada yargılanırlarken toplam 118 kişinin ayrı ayrı ve gruplar halinde istinat edilen suçlara göre açılan davalarda hakim karşısına çıkacakları da öğrenildi. H.M ve O.Y ‘nin yargılandığı duruşmada iş yeri sahibi V.A dinlenirken duruşmaya katılmayan bir kişi hakkında yakalama çıkartıldı. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ileri tarihe ertelendi.

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.