Fethiye MHP Domino Taşı gibi

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye’de istifa furyası adeta Domino taşlarının devrilmesi gibi sürüyor. İçlerinde ilçe başkanlığı ve kadın kolları başkanlığı görevinde bulunan 40 kişinin istifasını vermesinin ardından...

Fethiye MHP Domino Taşı gibi

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye’de istifa furyası adeta Domino taşlarının devrilmesi gibi sürüyor. İçlerinde ilçe başkanlığı ve kadın kolları başkanlığı görevinde bulunan 40 kişinin istifasını vermesinin ardından yaklaşık 60 kişi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya destek vermek amacıyla partileri MHP’den istifa ettiler.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın tek dil vurgusu yapan bayram mesajı sonrasında partisi MHP tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmesi ve ardından Saatcı’nın partisi MHP’den istifa etmesi üzerine Fethiye ve beldelerinde istifalar artarak sürüyor. MHP Muğla İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş Ercan Balcı, Ülkü Ocakları eski Fethiye Sorumlusu İsmail Tombak ve şuan aktif olarak MHP Fethiye İlçe yönetimi ve kadın kollarında yer alan yöneticilerinde bulunduğu 60 kişi MHP’den istifa ettiklerini açıkladılar. Başkan Behçet Saatcı’ya haksızlık yapıldığını dile getiren MHP’liler, Genel Merkeze tepki vermek istediklerini de söylediler.

“Bahçeli bizle hesaplaşıyor”

MHP Genel Kongresinden bahsederek konuşmasına başlayan geçen dönem MHP Muğla İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş Ercan Balcı, “Bizler geçen kongrede Genel Kongrede Muğla İl Teşkilatı olarak bizler Bahçeli’nin karşısında olan bir adayı destekledik. Sayın Bahçeli bunu bir hesaplaşma olarak görmüş ve il başkanlığımızı kapatmıştır. Türkiye’de kendine muhalif ne kadar il ve ilçe başkanlığı varsa kapatmıştır. Fethiye’de 3 dönemdir başarıyla, onuruyla, şerefiyle belediye başkanlığı görevinde yürüten Behçet Saatcı’yı, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmiştir. Bununla da yetinmeyerek Sayın Saatcı’nın gideceği partiler olarak AKP ve BDP’yi adres göstermiştir. AKP geldiği günden bu yana kendilerine muhalif olan Saatcı’yla uğraşmaktadır. Hatta Belediye’ye o kadar çok müfettiş gelmiştir ki, belediyede şuan müfettiş odası dahi vardır. Saatcı AKP’ye nasıl muhalefet edileceğini Fethiye’den herkese göstermiştir. Bizler Saatcı’nın yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bizi kimse zorla buraya getirmedi”

MHP’li Hüseyin Mercan ise, “Bizim buraya baskı yapılarak gelindiğimizi söylüyorlar. Biz buraya hür irademizle geldik. Başkanımıza haksızlık yapıldı. Biz bunu gördük. Biz doğrunun ve dürüstün yanındayız” ifadelerini kullandı.

Fethiye Ülkü Ocakları eski Başkanı İsmail Tombak ise, yıllardan bu yana bu davaya kendilerini adadıklarını geçici olarak bu davadan ayrıldıklarını söyledi. Tombak yaptığı değerlendirmede, “Başkanımızın yaptırdığı billboardlarda şayet farklı bir durum görseydik, biz zaten yanında olmazdık. Başkanımız tek dil, tek vatan, tek millet vurgusu yapmak amacıyla billboardlar astırmıştır. Biz partimizden istifa ediyoruz. Ülkücülüğümüz her zaman devam edecektir. Ülkücülük şereftir, şerefinde tavizi olmaz” dedi.

“Bu destek insanlık onuruna, gururuna verilen destektir”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “İnsanlar idealleri uğruna doğru ve güzel uğruna gerektiği zaman makamı, mevkiiyi bir kenara itebiliyor. Bu geleceğimiz açısından çok önemli .Şu koltuk için her türlü değerini yerle bir edecek insanların çoğunlukta yaşadığı toplum açısından şu arkadaşlarımın söyledikleri üzerine kitap yazılacak sözlerdir. Herkes de bu sözlerden payını alacaktır. Bu verilen destek Behçet Saatcı’ya verilen destek değildir. İnsanlık onuruna, insanlık gururuna ve mağdur duruma düşürülen insanlara verilen destektir” dedi.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.