Fethiye limanı temizleniyor

Fethiye ilçesinde Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait kanalın getirdiği kumlarla dolan Fethiye limanı temizlenmeye başlandı.Fethiye limanına akan DSİ kanalının bıraktığı alüvyonlar , Fethiye Körfezi'nin iyice dolmasına sebep oldu.Yaklaşık...

Fethiye limanı temizleniyor

Fethiye ilçesinde Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait kanalın getirdiği kumlarla dolan Fethiye limanı temizlenmeye başlandı.

Fethiye limanına akan DSİ kanalının bıraktığı alüvyonlar , Fethiye Körfezi'nin iyice dolmasına sebep oldu.Yaklaşık 2 yılda bir DSİ ve Fethiye Belediyesi iş birliği ile Kordon boyunda yapılan temizlikle tonlarca çamur çıkartılıp tahliye ediliyor.

Liman içerisinde yer yer küçük adacıklar oluşturan bu birikintiler, kötü görünümünün yanında etrafa pis kokular da saçarken vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren Fethiye Belediyesi, turizm sezonu öncesinde bu yılda temizlik çalışması başlattı. Belediye ve DSİ işbirliğiyle Uğur Mumcu Parkı civarında başlayan çalışmanın yaklaşık 1 hafta sürmesi bekleniyor. Çalışmaların 50-60 metre uzunluğunda kanalın denize döküldüğü yerden başlayarak körfez içerisindeki yaklaşık 20 metrelik alanda gerçekleştirileceği ifade edildi. Körfezin, kanalın taşıdığı pisliklerden arınması ile daha güzel bir görünüm kazanacağı belirtilirken bu çalışmalar vatandaşlar tarafından da ilgiyle izleniyor.

Vatandaşlar, Fethiye Limanı'nın geniş çaplı temizlenmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu çalışma sadece kanal ağzında biriken alüvyonları ve çamurları alma işlemidir. DSİ kanallarının getirdiği kum ve çamur limanı iyice doldurmuştur. Fethiye limanında planlı ve projeli bir temizlik çalışması yapılmalıdır” ifadelerini kullandılar.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.