Muğla Haber Gazetesi

Fethiye Lezzetleri Dünya 2’incisi

Fethiye Lezzetleri Dünya 2’incisi
06 Şubat 2015 - 10:26

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Fethiye’de turizm ve tarım alanında yenilikçi girişimler yapan ve 5. yılına giren “Fethiye Lezzeti Projesi”ni Dünya İkinciliği ödülüne layık gördü.

Birleşmiş milletler Dünya Turizm örgütünün tam 11 yıldır düzenlediği “Ulysses” ödülünü Türkiye’den katılan tek proje olan Fethiye lezzetleri projesine verdi. Ödülü proje sorumluları Şemsi Toprak ve Vicky Erdoğan Madrid’de birleşmiş milletler Dünya Turizm örgütü genel sekreteri Taleb Rifai’nin elinden aldı. Vicky Erdoğan ve Şemsi Toprak Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık’a ziyarette bulunarak ödülün sevincini paylaşıp projeye desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Kaymakam Ekrem Çalık “ Fethiye lezzetini markalaştırmak yerel ürünlerin belli standartlarda üretilmesi ve turizmde tüketilmesi güzel bir çalışma oldu. Küçük bütçelerle İngiliz seyahat vakfı ile uluslar arası yarışmaya katılmasında destek verdik.” dedi.

Merkezi İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 11 yıldır 4 farklı dalda düzenlenen ‘Yenilikçi’ ödüllerinden birini de Fethiye Lezzetleri projesine verdi. Dünyanın en prestijli turizm ödülü sayılan “Ulysses” bu sene ilk defa Türkiye’den Fethiye Lezzetleri Projesiyle katılan Fethiye kazandı. 28 Ocak’ta yapılan yarışmada Amsterdam’dan sonra ikinciliğe layık görülen Fethiye’nin Lezzetleri Projesi Türkiye’nin gururu oldu. 4 farklı dalda verilen ödüllerde Fethiye Lezzetleri projesi Sivil Toplum Kuruluşlarında yenilikçi dalında yarıştı. Hollanda, Nabibya, Bangladeş ve Türkiye’nin finale kaldığı yarışmada Türkiye’yi temsil eden Fethiye lezzetleri projesi ikinci oldu. Ödülü Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Taleb Rifai’den Fethiye Lezzeti Proje Koordinatörü Şemsi Toprak ve Vicky Erdoğan aldı.

4 yıldan beri Fethiye Lezzeti isimli projeyi yürüttüklerini belirten Fethiye Lezzeti Proje Koordinatörü Şemsi Toprak, İngiliz Seyahat Vakfı ve Fethiye’deki yerel sivil toplum kuruluşlarıyla beraber Fethiye’deki otellerin yaş meyve ve sebze kullanımına teşvik eden bir proje yürüttüklerini söyledi. Dünyada örnek gösterilen bir proje olduğunun altını çizen Toprak: “Bu vesileyle Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 11 yıldır verdiği Olis İnovesyon (Yenilikçi) dalında finale kaldı. Bizde 28 Ocak’ta Madrid’de yapılan törende ikincilik ödülünü alıp geldik. Bundan dolayı gerçekten çok mutluyuz. Çünkü bu ödül dünyanın turizm de en prestijli, en önemli ödülü olarak kabul ediliyor. Fethiye’ye böyle bir değer kazandırdığımız için çok mutluyuz. Çalıştıkça yapılabilecek çok şey daha olduğuna inanıyorum. Kaymakamımıza da bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Mugla Haber Gazetesi - Atilla Taha