Fethiye, Kuş Evleri ile daha güzel

Fethiye Belediyesi, soğuk havalardan en fazla etkilenen kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda yapmalarını sağlamak için Fethiye’de 10 bölgeye kuş evi ağacı yerleştirdi.Fethiye...

Fethiye, Kuş Evleri ile daha güzel

Fethiye Belediyesi, soğuk havalardan en fazla etkilenen kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda yapmalarını sağlamak için Fethiye’de 10 bölgeye kuş evi ağacı yerleştirdi.

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Kuş evlerinin ilki Belediye hizmet binası önüne koyuldu. Yapımı tamamlanan kuş evlerinde su ihtiyaçlarından, yemek ihtiyaçlarına ve hatta duş alanına kadar her şey Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından düşünüldü.  Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Ozan Özer, “Kuş evlerle ilgili tüm çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün personelleri tarafından yapılarak, bölgelere yerleştirilmeye başlandı. 3 katlı şekilde planladığımız Kuş Evi’nde kuşlarımızın yiyecek ihtiyaçlarını mısır, buğday kırması ve keten tohumundan karşıladık. Yemek kısmının hemen üst kısmına su alanı koyduk. Diğer bölümde ise duş alanı yerleştirdik. Görsel olarak ilçemize yakışacağına inandığımız bu çalışma ile kuşların daha güvenli bir ortamda ısınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılanması düşünüldü” diye konuştu.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.