Fethiye Körfezi temizleniyor

Fethiye Körfezi'nin çamurdan etkilenmemesi için DSİ’nin geçen Eylül ayında yaptığı ihale süreci tamamlandı ve Murt Deresi Islahı projesi başlatıldı.İlgili firma şantiyesini kurarak iş makinalarını bölgeye gönderdi. Dere...

Fethiye Körfezi temizleniyor

Fethiye Körfezi'nin çamurdan etkilenmemesi için DSİ’nin geçen Eylül ayında yaptığı ihale süreci tamamlandı ve Murt Deresi Islahı projesi başlatıldı.

İlgili firma şantiyesini kurarak iş makinalarını bölgeye gönderdi. Dere ıslahında kullanılacak taşların kullanımıyla ilgili izin belgeleri biter bitmez ıslah çalışması başlayacak.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, prosedürlerin bir an önce bitirilerek işe başlanması ve gerekirse projenin zamanından önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Bir kaç gündür Fethiye Körfezine akan zeytinyağı atıklarının bu konunun ne kadar acil olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını söyleyen Boğa, “Derelerin ıslahı projesi bizim için çok önemlidir. Gerekirse bu proje hızlandırılarak 100. Yıla yetiştirilmeli ve artık Fethiye Körfezi temizlenmelidir” dedi.

Derelerin ıslah edilmeden Körfezde yapılacak bir temizliğin de kalıcı bir sonuç getirmeyeceğini ifade eden Boğa, “Öncelikli işimiz derelerin ıslahı olmalıdır. Sonra da el birliği ile körfezi temizleyeceğiz. İşte o zaman Fethiye’nin güzelliği net bir şekilde ortaya çıkacak. Başta turizm olmak üzere bölgeye çok ciddi bir katkısı olacak” dedi.

Bu çalışmalar bittiğinde kuruvazier gemi yanaşma yerlerinin de gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Boğa, ilgililerin ve işi yapacak firmanın ellerinden geleni yaparak bir an önce projeyi tamamlamalarının hayati önem taşıdığını söyledi.

Bu doğanın hepimizin olduğuna vurgu yapan Ali Boğa, “Başka Fethiye ve Fethiye körfezi yok, burada hep beraber yaşıyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir çevre bırakmak adına sera üretimi yapan tesisler başta olmak üzere bölgede yaşayan herkesin duyarlı olması gerekiyor. Boş zirai ilaç torbaları ve kimyasal atıkların derelere atılmaması gerekiyor. Hatta vatandaşların bu gibi durumlarda ilgililere haber vermesi gerekiyor. Bu bir vatandaşlık görevidir” dedi.

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.