Fethiye körfezi temizlendi

Uluslararası Kıyı Temizliği Günü nedeni ile Fethiye Kordon Boyu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, dalgıçlar tarafından toplanan atıklar arasında mangaldan, araç lastiklerine kadar birçok şey çıktı.DenizTemiz Derneği/TURMEPA...

Fethiye körfezi temizlendi

Uluslararası Kıyı Temizliği Günü nedeni ile Fethiye Kordon Boyu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, dalgıçlar tarafından toplanan atıklar arasında mangaldan, araç lastiklerine kadar birçok şey çıktı.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA Fethiye Şubesi, Deniz Ticaret Odası, Fethiye Belediyesi, AKUT ve Ecesaray tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Kıyı Temizliği Günü” kapsamında dalgıçlar yaklaşık 15 dk da birçok atık madde çıkardı. Toplanan atıklar arasında ilk sırayı bira şişeleri, teneke içecek kutusu alırken diğer ürünler arasında mangal, iskele demiri, plastik poşetler, araç lastikleri, plastik borular gibi birçok madde yer aldı.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan yaptığı açıklamada destek verenlere teşekkür ederken, "Gördüğünüz gibi çıkan maddeler hepimizi üzüyor. Özellikle bu maddeleri tekneci arkadaşlarımız atıyor. Biz denizden para kazanıyorsak çok daha dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Deniz dibine dalan dalgıçlar Yasin Özkaraca ve Oğuz Mete, denizin dibinin çok çamurlu olduğunu belirterek, el yordamıyla atık maddeleri bulduklarını ve bunun gibi birçok atığın denizin dibinde olduğunu söylediler.

ULUSLARARASI KIYI TEMİZLİĞİ GÜNÜ NEDİR?

The Ocean Conservancy tarafından ilk defa 1986 yılında Amerika’da organize edilen ve artık tüm dünyada en geniş katılımlı gönüllü kıyı temizliği organizasyonuna dönüşen “Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası”nın Türkiye’deki çalışmaları 2002 yılından bu yana Deniz Temiz Derneği/TURMEPA tarafından koordine ediliyor.

Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü, her yıl yarım milyona yakın gönüllüyü deniz, göl, nehir kenarlarındaki çöp ve yabancı maddeleri toplamak üzere birkaç saatliğine bir araya getiriyor. Bu faaliyet sırasında toplanan veriler, deniz kirliliğini engellemek üzere planlar geliştirmek amacıyla kullanılıyor.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.