Fethiye KETEM açıldı

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan  KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi) düzenlenen törenle bölge halkının hizmetine sunuldu.Fethiye KETEM’in açılış törenine...

Fethiye KETEM açıldı

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan  KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi) düzenlenen törenle bölge halkının hizmetine sunuldu.

Fethiye KETEM’in açılış törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilli Nihat Öztürk, Fethiye  Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye  Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Cayhan ,İl Sağlık Müdürü Dr.Cihan Tekin , bisiklet dağıtımı yapılan okulların yönetici ve öğrencileri, sağlık çalışanları,vatandaşlar katıldı.

Fethiye KETEM biriminde Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Fethiye Toplum Sağlığı Merkezine bağlı  olarak, bir doktor,bir psikolog, bir diyetisyen,iki hemşire,dört  ebe ve iki radyoloji teknikeri  ile hizmet verecek.

Ayrıca merkezde meme kanseri teşhis, tarama  işlerinde kullanılmak üzere yeni Mamografi cihazı ile çekilen mamografiler Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Raporlandırma sistemi ile bir merkezden değerlendirilerek elde edilen veriler hasta mahremiyeti  de dikkate alınarak kayıt altına alınacak böylelikle kanser taramalarında hedeflenen erken tanı imkanı sağlanmış olacak.

Fethiye Ketem  biriminde görevli olan psikolog ve diyetisyenimiz  tarafından  ise obezitesi ve kronik hastalıkları olan vatandaşlara ( Diyabet,hipertansiyon,böbrek hastalıkları vb.) diyetleri  ve hastalıkları ile başa çıkma  yetisini kazandırmak amacıyla kişisel danışmanlık hizmetleri de verilecek.

Öte yandan, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında,  Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü arasında "Fiziksel Aktivite İmkanlarının Geliştirilmesi" işbirliği protokolü ve Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü - Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması" işbirliği protokolleri imzalandı. Bu protokoller kapsamında, Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Yaşam Merkezi açılış töreninde Fethiye ilçede belirlenen Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı  7 okula 5’er tane ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Fethiye ilçesinde bulunan Fakülte ve Yüksekokullarına 20 adet olmak üzere toplam 55 adet bisiklet dağıtımı da gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.