Fethiye İşletme Fakültesi açıldı

Muğla Ali Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı olarak Fethiye’de kurulan işletme fakültesine 2013-2014 yılında öğrenci alınacak.Muğla Ali Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı olarak 18 ay önce kurulan Fethiye İşletme...

Fethiye İşletme Fakültesi açıldı

Muğla Ali Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı olarak Fethiye’de kurulan işletme fakültesine 2013-2014 yılında öğrenci alınacak.

Muğla Ali Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı olarak 18 ay önce kurulan Fethiye İşletme Fakültesi Dekanlığı sade bir törenle göreve başladı. Fethiye İşletme Fakültesi Dekanlığı’na Profesör Erdoğan Gavcar atandı.

Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksek Okulu’nda kurulan İşletme Fakültesi Dekanlığı’nın açılış törenine Muğla Ali Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Turhan, Alper Çalıkoğlu ile davetliler ve meslek yüksek okulu öğretim görevlileri katıldılar.

Rektör Mansur Harmandar, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Erdoğan Gavcar’a görevi teslim ederken, işletme fakültesinde işletme bölümünün yanı sıra, yönetim bilişim sistemleri, turizm işletmeciliği, ekonomi finans ve uluslararası ticaret ve lojistik bölümlerinin hizmet vereceği fakülte binasının Karaçulha Beldesi’nde bin dönümlük alanda gerçekleştirilip, 2013-2014 yılında yaklaşık 2-3 bin öğrenci ile öğretime başlayacağı kaydedildi.

Muğla Ali Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Fethiye İşletme Fakültesi’nin 18 ay önce kurulduğunu belirterek, “Amacımız bu yıl öğrenci almaktı. Elimizde olmayan nedenlerle fakültenin inşaatı başlayamadı. Önce Değirmenbaşı’nda bir arazi bulundu. Daha sonra daha geniş bir arazi yeri önerildi. 2B yasası ile ormandan tahsis edilecek bin dönümlük bir alana yapılması kararlaştırıldı. Projesi ihale edildi. Şimdi dekanlığın bürosu oluşturuldu. Dekanlığa Fethiyeli Erdoğan Gavcar’ı atadık. Görevinde başarılar diliyorum. 2013-2014 yılında işletme fakültesine 2-3 bin öğrenci almayı hedefliyoruz” dedi.

Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar da alt komisyondan beş bölümünün onayının geçtiğini kaydederek, Fethiye İşletme Fakültesi projesinin tamamlanmasının ardından hayırsever vatandaşlar ve devlet desteği ile işletme fakültesinin inşaatının başlayacağını belirtti.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.