“Fethiye İl olursa AK Parti’ye geçerim”

Adı sıkça AK Parti’yle anılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’de bir televizyon kanalında gerçekleşen programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.’Behçet Saatcı’nın kıblesi Büyük Millet Meclisi değil’...

“Fethiye İl olursa AK Parti’ye geçerim”

Adı sıkça AK Parti’yle anılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’de bir televizyon kanalında gerçekleşen programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.’Behçet Saatcı’nın kıblesi Büyük Millet Meclisi değil’ diyerek milletvekilliği adaylığını şuan düşünmediğini söyleyen Saatcı, “Bakın çok iddialı bir laf olacak. İstediğim takdirde, hem iktidar partisinden, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nden ben milletvekili aday adayı değil, adayı olurum. Bana yapılan teklifler Fethiye’deki siyaset soytarılarına yapılsa, takla atarlar bir de en değerli şeylerini de bonus olarak verirler” dedi. AK Parti’ye geçme şartının Fethiye’yi il yapılması olduğunu söyleyen Başkan, “Bugün, ‘Fethiye’yi il yapıyoruz’ desinler. AK Parti’ye geçer, kapı kapı dolaşır, oy isterim. Benim kavgam Fethiye” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de bir yerel kanalda gerçekleşen programa konuk olarak katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Fethiye’nin il yapılması durumunda AK Parti’ye geçeceğini söyledi.

“Siyaset soytarıları…”

Program boyunca Fethiye siyaseti, Büyükşehir ve ülke gündemiyle ilgili sorulara net cevaplar veren Başkan Saatcı, uzun zamandan bu yana gündemde olan AK Parti’ye transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sevdasının Fethiye olduğunu dile getirerek konuşan Başkan Saatcı, “Behçet Saatcı’nın kıblesi Türkiye Büyük Millet Meclisi değil. Behçet Saatcı’nın kıblesi belli. İkinci kıblesi de gönül. Kıblesi TBMM olan arkadaşların yolları açık olsun. Bakın çok iddialı bir laf olacak. İstediğim takdirde, hem iktidar partisinden, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nden ben milletvekili aday adayı değil, adayı olurum. Ancak benim sevdam Fethiye. Bana yapılan teklifler Fethiye’deki siyaset soytarılarına yapılsa, takla atarlar bir de en değerli şeylerini de bonus olarak verirler. Herkes bu cümlenin de altını doldursun. Şunu da söylüyorum. Fethiye için her şeyi yaparım. Bugün, ‘Fethiye’yi il yapıyoruz’ desinler. Bütün Fethiye’yi arkama toplarım, Ankara’ya gider teşekkür ederiz. İktidar partisine de bunun diyetini öderiz. Fethiye’yi il yapsınlar, Ak Parti’ye geçer, kapı kapı dolaşır, oy isterim” dedi.

“Kalemi olan bazı şerefsizler var”

‘17 Ocak’ta Başbakan Behçet Saatcı’ya rozet takacak’ diye kesin bir ifadeyle yazı yazanları da sert bir dille eleştiren Başkan Saatcı, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaştık. Kendisi bana, ‘Başkan ne zaman geliyorsun’ dedi. Ben de, ‘Fethiye’yi il yaptığınız gün geliyorum’ dedim. Kalemle yazı yazanların kalemi namusudur. Namussuzların kalemi olmaz.  Bizim hakkımızda atıp tutanlar var ya… Merak edenleri tenzih ediyorum. Kalemi olan bazı şerefsizler. Bu teklifler onlara yapılsa acaba ne yaparlardı. 10 Şubat’tan sonra da bunlar, ‘Başkan Saatcı gitti AK Parti’ye yalvardı. Kapılarında yattı ama onu almadılar’ diyecekler” ifadelerini kullandı.

 “Ak Parti’ye ne kadar yakınsam, CHP’ye de o kadar yakınım”

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İktidar partisiyle Fethiye’nin eksiklerini Ankara’dan tamamlayalım diye, beraber hareket edelim diye yola çıktık. Niye iktidar partisi? Onu da belirteyim. CHP’yle olamaz mıydı? Aslında ben her iki partiye de eşit mesafedeyim. Ak Parti’ye ne kadar yakınsam, CHP’ye de o kadar yakınım. Ancak CHP’li Belediye Meclis üyesi arkadaşlarım, daha ilk meclis toplantısında, daha yeni seçilmiş arkadaşlar olmasına rağmen ve halkta benim 5 yıl boyunca yapmış olduğum icraatları onaylayarak, bizi yok bir partiden Belediye Başkanı seçmesine ve benim onlara, ‘Evet arkadaşlar halk mecliste size oy verdi. Tüm komisyonlarda hak sizindir’ dememe rağmen, faaliyet raporumuza çekimser kaldılar. Belli bir kısmı da red verme noktasına geldiler. Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Fethiye’ye hizmet noktasında beraber hareket etmek için anlaştık. Belediye Başkan Yardımcısını bile Ak Parti’den yapacaktık. Ancak ne olduysa artık, herkes yürümeye devam ediyor. Ya ben Fethiye sevdalısı bir adamım. Benim partim yok. Siyasi görüşüm belli, ben ülkücüyüm. Bu benim hayat felsefem”

Bu haber toplam 271 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.