FETHİYE, ESRA’YA AĞLADI

Fethiye’de lösemiyle mücadele eden 15 yaşındaki Esra Özdemir, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.Yaklaşık 15 ay önce Fethiye’de bir hastanede Lösemi teşhisi konulan Fethiye...

FETHİYE, ESRA’YA AĞLADI

Fethiye’de lösemiyle mücadele eden 15 yaşındaki Esra Özdemir, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Yaklaşık 15 ay önce Fethiye’de bir hastanede Lösemi teşhisi konulan Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Özdemir (15) tedavi gördüğü Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. Fethiyeli Ziraat Mühendisi Tuğtekin Özdemir’in 2 çocuğundan biri olan Esra Özdemir Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Cenaze namazına ailesi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra okul öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Esra Özdemir’in kız arkadaşlarının dahi mezarına kürekle toprak attığı cenaze merasiminde arkadaşları mezara çiçeklerde bıraktılar. Yaklaşık 15 ay önce lösemi teşhisi konulan ve bir ara düzelme gözlenen Esra Özdemir’in 2 ay kadar önce aniden rahatsızlanıp Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı ve dün akşam saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Acılı baba Tuğtekin Özdemir ile diğer yakınları cenaze merasiminde ayakta durmakta zorlandılar.

İLİK BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER

Esra Özdemir’in cenaze merasimi için Antalya’dan gelen Sosyal Medya Antalya Kan Bankası gönüllülerinden Emin Balin, Esra’nın lösemi nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Esra gibi yüzlerce lösemi ve kanserli hastaların bulunduğunu bu hastalar için sosyal medya aracılığıyla kan bağışları sağladıklarını anlatan Emin Balin çok büyük üzüntü içinde olduklarını söyleyerek; “Toplumun kan ve ilik bağışı konusunda bilinçlenmesi gerekir. İlik nakli için hemen her vatandaşımız en yakın Kızılay yetkilisine giderek kan bağışında bulunmalıdır” dedi.

Çocukları ve yakınları lösemi hastası olan Türkiye’nin değişik illerinden gele Murat Balatlı, Cumali Doğan ile Fethiye’den Nasuh Erbilek ve Mustafa Kestirmeci’de kan ve ilik bağışı konusunda vatandaşların daha duyarlı olmalarını istediler.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.