Fethiye daha çok Alman turist bekliyor

Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği Yönetim Kurulu toplantısında Fethiye’nin de katıldığı İtalya- Milano ve Almanya- Berlin Fuarı’nın değerlendirmesi yapıldı.FETAB Başkan Vekili, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat yönetiminde...

Fethiye daha çok Alman turist bekliyor

Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği Yönetim Kurulu toplantısında Fethiye’nin de katıldığı İtalya- Milano ve Almanya- Berlin Fuarı’nın değerlendirmesi yapıldı.

FETAB Başkan Vekili, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat yönetiminde yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi Günsenin Günel, İtalya Milano Turizm Fuarı, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Güler Uymaz da Almanya Berlin Turizm Fuarı hakkında bilgiler aktardı.

FETAB Başkanı Osman Nuri Otgöz’ün Ankara’da olması nedeniyle toplantıya başkanlık yapan Adem Ayat, 14-18 Mart tarihlerinde Ankara’da yapılacak Ege İlleri Tanıtım Fuarı’na Fethiye olarak katılacaklarını, ayrıca Rusya Moskova’da ve Dubai’deki turizm fuarlarında da Fethiye olarak stant açacaklarını söyledi.

FETAB Yönetim Kurulu Üyesi Günsenin Günel, “Geçmiş yıllara göre İtalyan turistlerin ülkemize geliş oranı yüzde 8 arttı. Bilinçli tüketiciye ulaşılacak. Özellikle İtalyan turistlerin Fethiye için sordukları yerler Likya Yolu, mavi tur ve yamaç paraşütü. Sorunlardan birisi İtalya-Dalaman direk uçuşların olmaması. Küçük ülkelerin bile Türkiye’ye ilgi duyması sevindiricidir. Deniz, kum, güneş tarih oldu. Turizmde yeni sloganların bulunması gerekiyor. Ekolojik turizmin önemi ve Fethiye’nin buna uygun olması bizim için avantaj. Yurtdışında yaşayan Fethiyeliler, fuarlarda yardımcı oluyorlar. Bu tanıtım için çok faydalı” dedi.

Fuar olumlu geçti

Fethiye Turizm Danışma Büro Sorumlusu Güler Uymaz da Almanya-Berlin Turizm Fuarı’nı değerlendirdi. Uymaz açıklamasında; “6-10 Mart tarihleri arasında Almanya-Berlin’de gerçekleşen ITB Berlin Fuarı’nın Türkiye standında iki masada tanıtım yaptık. ITB Berlin Turizm Fuarı’nın bu yıl 47. gerçekleşti ve 190 ülkeden 10 bin katılımcının yer aldı. Fuarda 3 bin metrelik alanda yer alan Türkiye standının açılışını Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ile Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik yaptı. Türkiye Standı Avrupa’nın en iyisi seçildi. Fethiye masalarını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Nemci Kurt, İzmir Vali Yardımcısı, Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve basın mensupları ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, ilk iki gün süreyle sürekli standımızda bulundu. İl Müdürümüz ve Dalaman Dış Hatlar ATM Müdürü ile bazı tur operatörleri ve uçak firma yetkilileri ile görüşme ve toplantılar yaptılar. ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Fethiye ile tanıtımda bulunan Muğla ilimize ilginin fazla olması, Alman pazarının Ege’ye dönüşü olarak algılandı. Tur operatörü ve uçak firmaları Ege Bölgesi’nde son yıllarda yapılan kaliteli tesislerin ve küçük ölçekli tesislerin butik tarza dönmelerinin Alman pazarının ilgisini artırdığını belirttiler. Özellikle basın ekibinden bazı ulusal gazeteci grupların bölgemizi ziyaret etmeleri için girişimlerde bulunuldu. Ayrıca Berlin meydanlarında ana yol üzerinde afiş ve pano asılabilecek her alanda Türkiye tatil beldelerinin resmedildiği dev afişler sergilenmiş. Buda bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.