Fethiye Belediyesi’nin örnek çalışması sürüyor

Ömrünü tamamlamış lastik olarak tabir edilen atık lastiklerin toplama işlemi 2010 senesinden bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Lisanslı Lokman Geri Kazanım Firması ve Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü...

Fethiye Belediyesi’nin örnek çalışması sürüyor

Ömrünü tamamlamış lastik olarak tabir edilen atık lastiklerin toplama işlemi 2010 senesinden bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Lisanslı Lokman Geri Kazanım Firması ve Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü iş ortaklığı ile yürütülmeye devam ediliyor.

764  ton atık lastiği toplayarak geri dönüşüme gönderen Fethiye Belediyesi, anlaşmalı olduğu Lokman Geri Kazanım Firması tarafından geri dönüşüm konusunda başarılı çalışmalarından dolayı 150 m² park ve oyun alan tabanı döşemesi gönderildi. Hediye edilen park ve oyun alan tabalarından dolayı yetkili firmaya teşekkür eden Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Selver Hatice Kabak, “ Fethiye Belediyesi olarak ıslak çöp miktarını azaltmak ve doğru atığın doğru yere atılmasını sağlamak için yıllardır gayret sarf ediyoruz.  Atık Yönetimi konusunda toplumun bilinçlenmesi ve çevre duyarlılığı kazanması en temel basamak. Bilinçli ve duyarlı insanlarla bu başarılar elde edilebiliyor. Topladığımız atıklar arasında atık lastikler de önemli bir tonaj ve yer kaplıyor. Bugüne kadar lisanslı firmaya gönderdiğimiz atıklar gerek ek yakıt gerekse sanayiye geri kazandırılarak değerlendirildi. Lokman Geri Kazanım firması da bu çalışmalar neticesinde 150 m²’lik alanı kaplayabilecek kadar park döşemesini belediyemize hediye etti. Az bir alanmış gibi görünse de aslında karşılığında hiçbir şey alınmayan bir atık cinsi için çevreye duyarlı halkımıza manevi değeri yüksek bir hediyedir. İyi şekilde yapılan ve iyi yürütülen her türlü iş bir şekilde karşılık buluyor. Bu hediyeden dolayı Lokman Geri Kazanım firmasına teşekkür ediyor, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün de bu alanı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum güle güle kullansınlar” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.