Fethiye Belediyesi’nden örnek tahsisler

Fethiye Belediyesi tarafından yenilenen Uğur Mumcu Parkı içerisinde belediyenin yaptırdığı Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kızılay Kan Merkezi Şubesi ve Altı Nokta Körler Derneğine...

Fethiye Belediyesi’nden örnek tahsisler

Fethiye Belediyesi tarafından yenilenen Uğur Mumcu Parkı içerisinde belediyenin yaptırdığı Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kızılay Kan Merkezi Şubesi ve Altı Nokta Körler Derneğine hizmet binası ile ilgili devir teslim protokolü imzalandı.

Kamu yararına çalışan Sivil Toplum Örgütlerine verdiği destekle bilinen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, geçtiğimiz yıllarda söz verdiği derneklere yer tahsisiyle ilgili protokolü kurum temsilcileri ile beraber meclis salonunda imzaladı. Protokol törenine Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Gökay Gök, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün ve dernek yönetim kurulu üyeleri katılarak, yaptıkları konuşmalarda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür ettiler.

Protokol töreninde bir değerlendirme yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Yeni çehresine kavuşturmuş olduğumuz Beşkaza Meydanı ve Uğur Mumcu Parkımızda daha önce olan ancak ilavede ettiğimiz 3 tane özel sivil toplum örgütü resmi kurumlarımızla bugün devir teslim protokolü imzalayacağız. Buraya katılan tüm kardeşlerime ve buraların tahsisi konusunda bizlere destek olan başta saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarımız olmak üzere, çalışma arkadaşlarıma ve müteahhit arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizim için bir borçtu. Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıllarda Şehitler Derneği ve Altı Nokta Körler Derneğinin hizmet binaları vardı. Ancak Kızılay Kan Merkezi yoktu. Biz burada iyi bir çalışma sergileyerek hizmet binalarını hazır hale getirdik”dedi.

Fethiye’nin önemli eksiği giderildi

Fethiye’de bir eksiğin daha giderilmesi konusuna verdiği desteklerden dolayı Başkan Saatcı’ya teşekkür eden Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Gökay Gök ise “Başkanımız Behçet Saatcı olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarıma ilk önce teşekkür ediyorum. Biz burada sadece kan almayacağız. Güvenli kan temini programı ile ilgili olarak tüm vatandaşlarımıza bilgilendirme yapacağız. Fethiye’de tüm sivil toplum örgütlerini gezeceğiz. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Hepimiz bir gün hasta veya hasta yakını olacağız. Kan arayacağız. Fethiye artık kendi kanını üretecek. Hatta bölgede olan eksikleri gidermek için hastalara kan gönderecek. Bende babam hastanedeyken kan arayan bir evladım. Bunun sıkıntısını çok iyi biliyorum. Fethiye’de çok önemli bir eksik giderildi. Ben burayı bizlere veren Başkanım Behçet Saatcı’ya çok teşekkür ediyorum. Biz nasıl istiyorsak, aynısını yaptılar. Dört dörtlük bir hizmet binasını bize teslim ettiler. Toplumda kanla ilgili bilinçlendirme kampanyaları da yapacağız” diye konuştu.

Muharip ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Süleyman Şahin, Şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkmasından dolayı Başkan Saatcı’ya teşekkür ederek, yenilenen Uğur Mumcu Parkındaki hizmet binasının önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını söyledi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün ise, “Burada Başkanımız birlik ve beraberliği sağladı. Sivil Toplum Örgütlerine vermiş olduğu desteği hep birlikte görüyoruz. Kızılay Kan Merkezi gibi bir eksiğin giderilmesi beni de çok mutlu etti. Derneğimize yer tahsisi konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımız bizlere sahip çıkmaya devam ediyor” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.