Fethiye Belediyesi’nden örnek hizmet

Fethiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama ile Hayvan Mobil Klinik aracı bütün bölgede hizmet verecek.Türkiye’ye örnek Hayvan Barınağı ile Bakanlığın ve hayvan sever vatandaşların dikkatlerini üzerine çeken Fethiye...

Fethiye Belediyesi’nden örnek hizmet

Fethiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama ile Hayvan Mobil Klinik aracı bütün bölgede hizmet verecek.

Türkiye’ye örnek Hayvan Barınağı ile Bakanlığın ve hayvan sever vatandaşların dikkatlerini üzerine çeken Fethiye Belediyesi yeni bir proje ile kendi sınırları dışındaki hayvanlar için yollara çıkıyor. Muğla’nın ilçeleri, beldeleri ve köylerindeki hayvanların kontrolünü sağlamak amacıyla mobil hayvan hastanesi için Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Kaymakam Ekrem Çalık protokol imzaladı. Bu sayede çevre Fethiye başta olmak üzere tüm Muğla bölgesi, Fethiye Belediyesi’nin mobil klinik ile kontrol altına alınacak.

Hayvan hastanesi olarak adlandırılan aracın ilçedeki tüm köylerde kullanılması için Belediye Meclisi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya yetki vermişti. Hayvan kısırlaştırma ve hastane görevi gören bu araç için Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Saatcı, “Dünya’yı onlarla ortak paylaşıyoruz”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Bunu sadece dünyayı beraber paylaştığımız insanlar adına değil, özellikle sokak hayvanları adına da teşekkür ediyorum. Çünkü Perihan Hanım ile biz bir yolculuğa çıkmıştık. 2000’li yılların başıydı. Ve o iş bizi buraya kadar getirdi. Takriben on bir yıllık bir birliktelikten sonra Türkiye’de ki hayvan hakları ile ilgili çıkan yasanın buraya gelmesinde Perihan Hanımefendinin büyük çabası, emeği var. Kendisiyle beraber çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisini kutluyorum. Sayın Kaymakamımızın da bu konuda önümüzü açması sonrası atıl durumda duran bir mobil kliniğimiz vardı. Bunu tekrar etrafımızda ki beldeler, köyler, ilçeler hatta illerin yararlanması konusunda bir protokol imzalıyoruz. Bu konu da Sayın Kaymakamımızın vermiş olduğu güç ile zaten Fetav olarak bu aracın her türlü ihtiyacının karşılanması sonucunda mutabakat vardı. Biz aracı veriyoruz. Yenileyerek, çalışır bir durumda. Kaymakamımızın Başkanı olduğu Fetavımımızda bunun her türlü masrafını karşılıyor. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda onların tedavisi konusunda her türlü desteği verecek. Böyle güzel insanlar bir araya geldiği zaman güzel sonuçlar ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Çalık, “Güzel bir amaca hizmet edecek”

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, “Ortada güzel bir çalışma var. Özellikle Perihan Hanım gönüllü olarak başlattığı bir çalışma ile dizayn edilmiş bir araç var. Ve bu aracı daha sonra Belediyemize intikal etmiş. Belediyemiz ilgili birimince çalıştırılmakta iken tekrar  Perihan Hanımın girişimleri ile Alman Vakfı 24 bin euro ile sokak hayvanlarının bakımı rehabilitasyonu kısırlaştırılması konusunda destek verecek. Bizim bu protokolü imzalamaktaki maksadımız, zaten belediye başkanımız bu işleri yürütüyor. Fetav’da da kendisi ikinci başkan. Pek çok etkinlikte Fetav şemsiyesi altında yürütülüyor. 24 bin Euro hibe alacağız. Altı aylığına. Bir veteriner iki şoför istihdam edeceğiz. En önemlisi de sokak hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu, aşılanması ile ilgili dolaylı olarak insana hizmet edilmiş olacak. Böyle güzel bir amacı gerçekleştirmek için arkadaşlarımızın önünü açacağız. Onlar bu çalışmayı yürütecekler. Fethiye ve Fethiye civarında ki yerleşim birimleri Fethiye ve Muğla dışında ki yerleşim yerlerinde çalışmalarını sağlamak maksadıyla da Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile de aynı protokolü imzalayacağız. Böyle bir çalışmaya destek oldukları için Belediye Başkanımıza ve Perihan Hanım’a, Dilek Hanım’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.