Fethiye Belediyesi’nden anlamlı destek

Fethiye Belediyesi Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ile Zabıta Müdürlüğüne araç tahsis töreni yapıldı.Törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcıları...

Fethiye Belediyesi’nden anlamlı destek

Fethiye Belediyesi Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ile Zabıta Müdürlüğüne araç tahsis töreni yapıldı.

Törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ile Metin Talaş, Belediye Meclis üyeleri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Operasyonlara giderken araç sıkıntısı yaşayan Arama ve Kurtarma Derneğine Fethiye Belediyesi tarafından araç tahsisi gerçekleşti. Şimdiye kadar 38 operasyon yapıp 28 cankurtaran AKUT’un araç sıkıntısı belediyenin yapmış olduğu tahsis ile çözülmüş oldu. Geçtiğimiz yıl Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneğinin Başkan ve üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’dan araç talep etmişlerdi. Başkan Saatcı’nın ‘Ben şehit ailelerini ve gazileri bir araç için kapı kapı dolaştırmam’ sözüyle başlayan süreç mutlu sona erdi. Fethiye Belediyesi dernek üyeleri için araç tahsisi yaparken, Başkan Saatcı’da vermiş olduğu sözü yerine getirdi. Dualar okunarak anahtarlar dernek başkanlarına teslim edildi. Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneğine aracın anahtarını Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık verdi. AKUT birimine ise anahtarı Başkan Saatcı teslim ederken, Zabıta Müdürlüğüne tahsis edilen minibüsün anahtarını ise Belediye Meclis üyesi ve FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Zabıta Müdürü Halime Ok’a verdi.

Törende ilk konuşmayı Fethiye AKUT Lideri Sadi Çidem yaptı. Operasyonlarda kullanılması adına önemli bir sorunu çözen Başkan Saatcı’ya teşekkür eden Çidem, “Bizlere kurulduğumuz günden bu yana destek veren Belediyeye teşekkürü bir borç biliyoruz. Birbirinden önemli operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bizlerin bunu gerçekleştirirken araçla ilgili bir sıkıntısı vardı. Bir tek belediye destek oldu” şeklinde konuştu.

Çidem’in konuşmasının ardından Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Süleyman Şahin, “Bizim için güzel bir gün. Biz Türk Milletinin fertleri olarak her zaman barıştan yana olmuş, ancak vatanımıza göz dikenlerin de karşısında dik durmayı, gerekirse bu uğurda canımızı seve seve vermeyi göze almış ecdadın torunlarıyız. Bu anlamda canlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimize, gazilerimize ve dernek binasını yaparak bizlerin hizmetine sunan, gerekse şehit aileleri ve gazilerimizin ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan son model bir aracı bizlere bağışlayan Başkanımız Behçet Saatcı’ya şehit aileleri ve gazilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Şehitler Derneğimiz geçen sene bize ziyarete geldiler. Dediler ki, ‘Biz araç alacağız. Bununla ilgili para topluyoruz. Belediye olarak size ne düşüyorsa bunu yapmanızı sizden istiyoruz’ Bende o zaman demiştim ki, ‘Şehitler Derneği öyle kapı kapı dolaşarak para toplayacak bir dernek değildir. Biz Belediye olarak bir araç alır. Size takdim ederiz.’ Bugün o verilmiş sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Kendi canlarını bir kenara bırakarak zor durumda olan kaza geçiren ya da Afet riskiyle hayatla ölüm arasında çizgide kalan insanlarımızı kurtarılması için her türlü desteği veren AKUT ekibini biz hep kahraman olarak gördük. Onlarında bununla ilgili ihtiyaçları vardı. İkisini de bir araya getirmenin keyfini yaşıyoruz.”dedi.

“Bebek katilini masumlaştırıyorlar”

Ülke gündemin yer alan devletin İmralı ile görüşmesiyle ilgili de bir değerlendirmede bulunan Başkan Saatcı, “Son zamanlarda özellikle PKK ile ilgili iyileştirmeye yönelik çocuk, bebek ve hayvan katilini masumlaştırmaya yönelik işler yapılıyor. Namaz kılardı, falanca tarikatın üyesi olabilecekti diyerek hepimizi alttan soğuk suyun içindeki kurbağayı ısıtıp da reflekslerini kullanamayacak hale getirilmeye çalışıyor. Bu anlamda PKK’nın sanki çok masum bir şekle dönüştürülmesine yönelik kamuoyu ajitasyonlarına da karşı ve dik durduğumuzu ifade etmek istiyorum. 1984 yılında Eruh Şendilli’yi bizler bastırmadık. Her ne kadar Diyarbakır cezaevinde insanlık dışı yapılan uygulamalar sonrası, insan öldürme makinesine dönüştüğü söylenen bu yaratıklara arka çıkılmaya çalışılsa da Mamaklar, Şirinyerler, Bucalar cezaevlerinde de işkenceler görüldü. Her işkence gören insan devlete baş kaldıracaksa, o zaman bu ülkede zaten ülkesine devletine bağlı vatandaş bulmak çok zor olur. Zor zamanlarda bizlerde kanın durması için her şey yapmaya hazırız ama eli silah tutan, silah çekenler hala orada oldukça daha dün Mehmet Doğan kardeşimiz toprağa veriliyorsa, o zaman demek ki bu uyuşmaya, uyutulmaya ve bu ajitasyona Türk milletinin tepki vermesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa Allah var. Şehit Kanından nemalanmak isteyen bir siyaset yâda siyasetçi kurum varsa bu şerefsiz bir kurumdur. Adı ne olursa olsun! Şehit kanı üzerinden siyaset yapıp oy bezirgânlığı yapanlar şerefsiz insanlardır. Böyle bir şey olamaz. Ama hiç kimse Türk milletinin bu anlamdaki reaksiyonunu ölçmeye kalkmasın. Silah bırakacak adam bırakır, dağdan iner, devlete teslim olur, yargılanır. Bu iş böyle biter” diyerek tepki gösterdi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.