Fethiye Belediyesi uzakları yakın ediyor

Fethiye Belediyesi ilçe merkezi yanı sıra 6 belde ve 21 köyde de gezici olarak iftar çadırları kurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Fethiye Belediyesi ilçeye en uzak köylerden bir tanesi olan Çenger’de de iftar çadırı kurdu. İftar...

Fethiye Belediyesi uzakları yakın ediyor

Fethiye Belediyesi ilçe merkezi yanı sıra 6 belde ve 21 köyde de gezici olarak iftar çadırları kurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Fethiye Belediyesi ilçeye en uzak köylerden bir tanesi olan Çenger’de de iftar çadırı kurdu. İftar yemeğine Başkan Behçet Saatcı da katıldı.

Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırları içerisine giren 6 belde ve 21 köyde iftar çadırlarını sırayla kuran Belediye, Çenger köyünde de vatandaşlarla buluştu. Nüfusu az olan bölgede yaklaşık 150 kişi iftar çadırında orucunu açarken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşi Nesrin Saatcı ve oğlu Ahmet Saatcı Çenger’deki iftar yemeğine katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Behçet Saatcı, ailesiyle birlikte Osman Efendi türbesinde de dua etti. Her gün bir iftar çadırında orucunu açan Başkan Behçet Saatcı yaptığı değerlendirmede, “Bu Çenger’de orucumuzu açmak nasip oldu. Osman efendimizin etkisinin olduğu bu bölgede, Allah yapılan bu ibadetleri kabul eylesin. Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah-ü Teâlâ herkesin dualarımızı kabul ve makbul eylesin” dedi.

Ramazan şenliği Karaçulha’da ilgi gördü.

Fethiye Belediyesi aynı zamanda Karaçulha Ramazan şenliği düzenledi. Karaçulha Kültür Merkezi önünde mehter takımı gösterileri yapılırken, Hacivat ve Karagöz oyunu ilgiyle izlendi. Birçok yarışmanın da yapıldığı etkinlikte minikler oyun oynarken, aileleri ise alkışlarla minik yarışmacılara destek verdi. Gecede sandalye kapmaca oyunu beğeniyle izlendi.

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.