Fethiye Belediyesi küçülmeye gidiyor

Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte hem yasanın getirdiği olumsuzluklar hem de Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları sonrasında ekonomik ve fiziki anlamda sıkıntılar yaşayan Fethiye Belediyesi, küçülme politikasını...

Fethiye Belediyesi küçülmeye gidiyor

Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte hem yasanın getirdiği olumsuzluklar hem de Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları sonrasında ekonomik ve fiziki anlamda sıkıntılar yaşayan Fethiye Belediyesi, küçülme politikasını sürdürüyor. Personel çıkarmalarına devam eden Belediye, bazı birimlerde de belde belediyelerden gelen fazla personelden oluşan fiziki sıkıntıdan dolayı yer değişikliği yapıyor. 15 m²’lik bir odada 10 kişi çalışan Belediye Çevre Birimi, İl Özel İdarenin kapanması sonrası Fethiye Belediyesi’ne kalan binaya taşındı. Birimlerin bina değişikliğinin keyfi bir olay olmadığının altını çizen Başkan Saatcı, “Ocak ayına kadar Zabıta Müdürlüğümüzde eski itfaiye binasına taşınacak. Bunları niye yapıyoruz? Güneş çarığı, çarık ayağı sıkıyor. 2015 yılını biz aynı Beşiktaş gibi feda yılı ilan ettik” dedi.

Ziyarete Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur da katıldı. Ziyarette bu değişikliklerin Büyükşehir yasasından dolayı olduğunu kaydeden ve mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Saatcı, “Bende sürekli temcit pilavı gibi sürekli Büyükşehri konuşuyor gibi oluyorum ancak büyükşehir yasası çıkmadan önce bu yasayı eleştiren, çıktıktan sonra eleştiren ve bundan sonra da eleştirecek olan birisiyim. İyi kötü 15 mahalle iken, kendi yağımız ile kavruluyorduk. Ancak Büyükşehir yasasından sonra tüm belde belediyeler birleşip, bize bağlanınca fiziksel olarak yetmez hale geldi. Ekonomik olarak sıkıntımızı da zaten Saygıdeğer Fethiyeliler biliyor. Bu anlamda en fazla sıkıntıyı çeken birimlerimiz zabıta ve çevre birimi oldu. Çevre birimimiz bir odada 10 arkadaş sıkışmış vaziyette çalışıyorlardı. İl Özel İdarenin kapatılması sonrasında Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyesi arasında mal paylaşımı yapıldı. Buralar da bize kaldı. Fen İşleri Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla burayı çevre birimine verdik. Arkadaşlarım bundan sonra Saygıdeğer Fethiyelilere burada hizmet edecek.  Ayrıca eski itfaiye binamızda Zabıta Müdürlüğümüze tahsis ediliyor. Ocak ayına kadar Zabıta Müdürlüğümüzde oraya taşınacak. Bunları niye yapıyoruz? Güneş çarığı, çarık ayağı sıkıyor. 2015 yılını biz aynı Beşiktaş gibi feda yılı ilan ettik. Artık küçülüyoruz ve zaten ekonomik anlamda ufaldık, ona uydurmaya çalışıyoruz. Bunlarda bunun bir tezahürü” diye konuştu.

 

 

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.