Fethiye Belediyesi Büyükşehir’e hazırlanıyor

Fethiye Belediyesi, Büyükşehir Yasası ve uygulamalara şimdiden çalışmaya başladı. Bu doğrultuda belediye birim amirlerine eğitim çalışmaları verilmeye başlandı.Büyükşehir yasa tasarısı ile Muğla, Büyükşehir statüsüne...

Fethiye Belediyesi Büyükşehir’e hazırlanıyor

Fethiye Belediyesi, Büyükşehir Yasası ve uygulamalara şimdiden çalışmaya başladı. Bu doğrultuda belediye birim amirlerine eğitim çalışmaları verilmeye başlandı.

Büyükşehir yasa tasarısı ile Muğla, Büyükşehir statüsüne geçiş yapmış, Fethiye ise büyükşehir ilçesi olmuştu. Kanun tasarısının geçmesiyle birlikte büyükşehir olan 13 il ve illere bağlı ilçe belediyelerinde eğitimlere başlandı. Büyükşehir yasa tasarısını anlatmak amacıyla Fethiye’ye gelen Mahalli İdareler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Büyükşehir uygulama uzmanı ve müfettişi Hasan Selvi ve Mahalli İdareler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Hande Akan büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin yetki şemalarıyla ilgili Fethiye Belediyesi birim amirlerine bilgiler aktardı.

Fethiye Belediyesi birim amirlerinin katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Uzman Hasan Selvi, Büyükşehir yasasıyla birlikte Fethiye Belediyesi’nin yetki alanlarını anlattı. Özellikle Fen İşleri’nin yetki alanlarının üzerinde duran Selvi, su ve kanalizasyon işlerinin ayrılması, İmar uygulamalarında değişim, Ulaşım hizmetlerinde değişim, İş yeri ruhsat yetkilerinde değişim, katı atık yönetimine göre yönelik değişim, alt yapı koordinasyonun da değişim başlıkları altında Fethiye Belediyesi birim amirlerine bilgiler verdi. Eğitimlere daha sonra Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da katıldı. Eğitimler sırasında birim amirleri birçok konuda Uzman Hasan Selvi ve Hande Akan’dan bilgiler aldı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.