Fethiye Belediyesi asgari ücreti 2 kat yaptı

Hükümetin seçim öncesi vaatlerinden birisi olan asgari ücretin bin 300 TL olması tartışmaları hala sürerken, Fethiye Belediyesi mevcut asgari ücreti 2 katına çıkararak 2 bin 250 TL yaptı. Asgari ücretin artırılması ile ilgili...

Fethiye Belediyesi asgari ücreti 2 kat yaptı

Hükümetin seçim öncesi vaatlerinden birisi olan asgari ücretin bin 300 TL olması tartışmaları hala sürerken, Fethiye Belediyesi mevcut asgari ücreti 2 katına çıkararak 2 bin 250 TL yaptı. Asgari ücretin artırılması ile ilgili sözleşme Belediye-İş ile Fethiye Belediyesi arasında imzalandı.

Fethiye Belediyesi ve Belediye İŞ arasındaki görüşmelerin sonunda imzalanan 2+1 yıllık toplu sözleşme ile işçi maaşlarına 2016 yılı için yüzde 10, 2017 yılı için yüzde 11 oranında zam yapıldı. Ayrıca personellere kıdem yıllarına göre 0,10 kuruş kıdem zammı ile Fethiye Belediyesi’nde 2016 yılında en düşük maaş 2 bin 250 TL olarak belirlendi. İşçiler bunun yanı sıra yılda 6 kez ikramiye alacak.

Fethiye Belediyesi’nde çalışan 300 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi Fethiye Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. İmza törenine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı,Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Mesut Doğan, Mali Hizmetler Müdürü Hakan Alp, Muğla Belediye İş Şube Başkanı Ender Akbay katıldı. Fethiye Belediyesi ve Belediye İŞ arasındaki görüşmelerin sonunda imzalanan 2+1 yıllık toplu sözleşme ile işçi maaşlarına 2016 yılında yüzde 10, 2017 yılında ise yüzde 11 oranında zam yapıldı.

Eğitim seviyesine ek ücret verilecek

Fethiye Belediyesi işçi statüsünde çalışan 300 personelin eğitim durumlarına göre ek ücret verilmesiyle ilgili çalışmayı da başlattı. Bu kapsamda lise mezunu olan bir personel 100 TL, yüksekokul mezunu 150 TL, üniversite mezunu 200 TL, yüksek lisans mezunu ise 250 TL olmak üzere ek ücret verilecek. Yani Fethiye Belediyesi personelinin eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla teşvik edecek.

Saatcı: Hepsine helal olsun

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 1.300 TL asgari ücretle ile geçinen bir vatandaşın Türkiye şartlarında geçinmesinin zor olacağını kaydederek, “İşveren Sendikası temsilcisi kardeşimin dengeli olan tavrına teşekkür ediyorum. Asgari ücret 1.300 TL oldu. Fethiye’de belki hayat kolay ama ülkenin genelinde vatandaşların bu rakamlarla hayata devam etmesi çok zor. Fakat güneş çarığı, çarık ayağı sıkıyor. Bu işin bir sınırı da yok. Verebildiğimiz bu kadar, arkadaşlarıma helali hoş olsun. İnşallah kazasız belasız iyi bir aile ortamı içerisinde onlar rızıklarını kazanmaya, bizler de onların hakkını vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Personelimize bir kuruş borcumuz yok”

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Allah’a çok şükür Fethiye Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımıza bir kuruş borcumuz yok. Bizim bu konuda dik durmamızın altında yatan ana neden, budur. İkramiye dahil hiçbir arkadaşıma bir kuruş borcumuz yok. Ayın 15’i dediğinde maaşı hesabına yatıyor. İkramiyesi gününde hesabına yatıyor. Biz çalışma arkadaşlarımıza bunları veriyoruz ama yeterli mi? Bence yeterli değil. Türkiye şartlarında iyi bir ücret. Hayırlı uğurlu olsun”

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.