Fethiye AKUT, Muğla Birincisi

Geçtiğimiz günlerde organlarını bağışlayan Fethiye AKUT ekibi organ bağış kartlarını, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak’ın elinden aldı. Çomak,1800 organ bağışıyla Muğla’nın birinciliğinde payı olan Fethiye...

Fethiye AKUT, Muğla Birincisi

Geçtiğimiz günlerde organlarını bağışlayan Fethiye AKUT ekibi organ bağış kartlarını, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak’ın elinden aldı. Çomak,1800 organ bağışıyla Muğla’nın birinciliğinde payı olan Fethiye halkına teşekkür etti.

Organ bağışı müracaatında bulunarak tüm organlarını bağışlayan Fethiye AKUT ekibi İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak’ın elinden organ bağış kartlarını aldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü adına AKUT Fethiye ekibine teşekkür eden İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak: “Organ bağışı için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bununda karşılığını hemen hemen aldık sayılır. Fakat daha da artması ülkemiz için bunun gerekliliğini biliyoruz. Sadi Çidem bize bu konuda çok ciddi destek veriyor ve bununda halkımıza ulaşması gerekiyor. Bu konuda da biz kendilerini çağırdık. Madem böyle bir güzellik var halkımızın duyması gerekiyor. Herkes ekip olarak organlarını bağışladı. Bize destek olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Organ bağışında il olarak nüfusa endeksli Muğla’nın birinci olduğunun altını çizen Çomak: “Fethiye’de bu birincilikte 1800 bağışla büyük bir pay sahibi. Halkımızın bu konudaki bilincine çok teşekkür ediyorum. Böyle ekipler bize destek verdikçe sırtımız yere gelmez” dedi.

Organ bağışının gönülden gelen bir iş olduğunu vurgulayan AKUT Fethiye birim sorumlusu Sadi Çidem: “Bugün güzel bir gün için buradayız. Gerçekten yapılan iş ne parayla ne de başka bir şeyle karşılık bulması mümkün değil. Bu gönülden olan bir iş. Zaten AKUT Fethiye ekip olarak gönüllülüğe esas bir kuruluşuz. Dolayısıyla böyle bir kampanyaya 1 buçuk ay önce katıldık. Bu tür organ bağışı olayların kampanya süresi hiç bitmez. Ömür boyu bu tür kampanyaları şeklinde Sivil Toplum Örgütlerine örnek teşkil etmesi ve onları da aramızda görmemiz bizleri daha mutlu edecektir. Bu bağlamda AKUT Fethiye ekibi adına tüm arkadaşlar adına bu kampanyayı oluşturup ve tüm ilçeye ön ayak olan İlçe Sağlık Müdürü Uğur Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların devam etmesi halinde AKUT Fethiye ekibi olarak her zaman müdürümüzün arkasındayız” dedi.

AKUT ekibinden Onur Akay: “Biz yaklaşık bir ay önce başvuruda bulunduk. Kanımız incelendi. Her hangi bir rahatsızlığımız çıkmadığı için organ bağışı yapabilmeyi hak ettik. Toplu olarak ekibimizle geldik. Organ ve doku bağışında bulunduk. Böyle bir yardımlaşma içerisinde olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

AKUT üyesi Dicle Koyuncu da, ekip olarak bir ay önce başvurduklarını belirterek: “Bu günde kartlarımızı almaya geldik. Ekip olarak inşallah örnek olmuşuzdur” dedi.

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.